Головний архітектор Львова про забудову міста та Україна готується до відключень світла. Підсумки доби

1136 0
Нині 7 жовтня та 591 доба героїчного протистояння російській агресії.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 34 бойових зіткнення. Українська авіація  та підрозділи ракетних військ завдали 14 ударів по районах зосередження противника та 3 – по його ЗРК. Уражено пункт управління, засіб протиповітряної оборони, 6 артилерійських засобів та ворожу станцію РЕБ.

Сили оборони України мають частковий успіх північніше Копані та північніше Новопрокопівки на Мелітопольському напрямку та східніше Андріївки Донецької області – на Бахмутському.

Читайте також: Нині у Львові презентуватимуть книгу загиблого військового та ресторатора Андрія Гудими. Окрім цього, відбудеться вечір пам’яті за загиблим Героєм.

Акцент дня: «Мені не соромно за формат забудови у Львові», – головний архітектор. Які архітектурні і будівельні процеси зараз відбуваються у Львові; за що відповідальний головний архітектор міста; чим загрожує невирішена ситуація з видачею містобудівних умов, Tvoemisto.tv обговорило в інтерв’ю з головним архітектором Львова Антоном Коломєйцевим. Також чиновник відповів на питання наших глядачів, яких назбиралося дуже багато.

«Основна небезпека, якби зараз містобуди видавалися неконтрольовано, на сумнівні ділянки, відведені рішеннями судів, чого дуже багато. Наразі вони не видаються. Це невеличка пауза для управління архітектури, відпочинок на кілька тижнів, бо звернень завжди багато і цю роботу виконує багато людей, це робота з юридичними документами, документами на землю, майно, вивчення всіх нюансів. З точки зору міста це звичайно має робити місто. Мені смішно навіть обговорювати формат, коли районна рада буде за місто вирішувати, як має виглядати містобудування і забудова. Це недоречно. Щодо досвіду, як би воно мало бути побудоване в ідеалі – це зовсім інша розмова».

Ключові події:

1. В Києві двоє нардепів стали учасниками вуличної бійки. Потерпілий стверджує, що на нього напали нардепи Дмитрук і Куницький.

Читайте також: Нардепу Дубінському намагались видати повістку, він не взяв. На відео видно, що Дубінський, користуючись мовою окупанта, спочатку вказує, що у повістці нібито вказана не та адреса, потім відмовляється підписувати відривний талон, що засвідчує отримання документа, а зрештою взагалі відмовляється забирати повістку.

Та: Яку зарплату отримав Садовий і його заступники у вересні. Найбільшу зарплату отримала заступниця міського голови з питань житлово-комунального господарства;

2. Дві громади Львівщини не прозвітували про свої закупівлі. Як вони це пояснюють. Зокрема, Солонківська та Глинянська;

На цю ж тему: Пікетувальники записали звернення до президента під стінами Львівської ОВА. «Ми робимо звернення до президента, тому що ми вп’яте приходимо під Львівську обласну військову адміністрацію і немає якогось реального відчуття змін», – зазначив Святослав Літинський.

Та: У БЕБ відреагували на тендер щодо біатлонного стрільбища та лижеролерних трас на Львівщині. Аналітики скерували до Львівської ОВА лист із рекомендацією переглянути доцільність проведення торгів;

3. В Україні створили штаб на випадок загроз і тривалих відключень світла. Яке його завдання. Штаб займатиметься організацією дій під час обстрілів та ліквідації наслідків.

Також наступного тижня регіони України перевірять на підготовку до зими. «Виграти цю зиму, пройти всі складнощі й дати захист нашим людям – це дуже важливо. І, до речі, місцева влада повинна виконати повністю свою частину підготовчої роботи. Наступного тижня зафікуємо поточний стан підготовки до зими в регіонах», – зазначив президент Володимир Зеленський.

Читайте також: Через обвал Дегтярівського шляхопроводу в Києві пройшли обшуки у посадовців і підрядника. Вони відбуваються у межах кримінального провадження, розпочатого за фактом привласнення бюджетних коштів під час реконструкції шляхопроводу.

Читайте також: У Львові за 43 млн грн реконструюють приміщення для ДНК-лабораторії. Для завершення робіт залучатимуть гроші з 10 громад області;

4. В КМДА пояснили, що сталось з озером Синє, та чому його досі не рятують. Проєктна документація з розчищування і поглиблення озера ще не пройшла усі етапи затвердження у владних кабінетах.

Читайте також: Суд наклав арешт на пам’ятки архітектури на Рейтарській, 37 та заборонив будівництво. Рішення набуло чинності;

5. «Театр – мистецтво нескорених». У Львові відкрився міжнародний театральний фестиваль. «З початком повномасштабного вторгнення багато театрів України перелаштували свою діяльність, але разом з тим продовжили свій творчий пошук та рефлексували на події 2022-2023 років. Тому цьогоріч фестиваль «Золотий Лев» є майданчиком в більшості для показу вистав українських театрів, прем’єри яких були після 24 лютого 2022 року».

Читайте також: Фестивалі, екскурсія та арт-вечірка. Куди піти на вихідних у Львові.

Погода у Львові: Дощі та погана видимість. Якою буде погода у Львові на вихідних. 7 жовтня у Львові та області буде хмарно з проясненнями. Удень 14 – 19° тепла. 8 жовтня також прогнозують хмари з проясненнями. Вночі по всій території, вдень місцями дощ. Температура впродовж доби 9 – 14°.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!