Іранські «Шахеди» над Львовом та звільнення всіх заступників міністра оборони. Підсумки доби

1583 0
Нині 19 вересня та 573 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: УП

Фото: УП

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки на Львівщині пролунав о 03:43, відбій – о 06:01. Повідомлялося про загрозу ударних дронів, на околицях міста пролунали кілька вибухів, працювали сили ППО.

Як повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький, унаслідок однієї зі атак по Львову почалася пожежа на промисловому складі. З-під завалів у Львові дістали двох людей – жінку та чоловіка. Жінка попередньо без травм. Чоловік у важкому стані.

За даними міського голови Львова Андрія Садового, постраждалому 26 років. У нього відкритий перелом кінцівки. Він вже у лікарні і йому надають всю необхідну допомогу.

Згодом Садовий додав, що рух транспорту по вул. Городоцькій від перехрестя з вул. Патона до кільця в обидві сторони наразі перекрито. Тут працює спецтехніка і всі відповідні служби.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 35 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали 11 ударів по районах зосередження противника. Уражено 3 зенітно-ракетних комплекси, 19 артилерійських засобів та ворожий пункт управління.

Ворог безуспішно намагався відновити втрачене положення в районі Андріївки і Кліщіївки на Бахмутському напрямку та в районі Роботиного на Запоріжжі.

Читайте також: Як львів’яни можуть допомогти захисникам сьогодні. Актуальні збори. Тvoemisto.tv підготувало підбірку ініціатив від організацій, фондів чи просто небайдужих українців, які збирають необхідне для потреб військових.

На цю ж тему: Львів’янам бракує рук для плетіння маскувальних сіток військовим. Як долучитися. Якщо на початку війни сітка 10х4 плелась за декілька годин, то зараз 3-4 тижні.

Та: Яка ситуація з донорством крові у Львові та як долучитися. Під час повномасштабної війни потреба крові у медзакладах міста зросла приблизно у два рази.

Ключові події:

1. Кабмін звільнив всіх заступників міністра оборони. Серед них – львів’янин. Високопоставлені джерела УП в уряді заявили, що всі зами написали заяви на звільнення добровільно після прохання Рустема Умєрова і більше на ці посади не повернуться. Наразі тривають консультації щодо кандидатів у заступники міністра оборони.

Читайте також: Львівський військовий потрапив у рейтинг видання Forbes «30 до 30». Це 24-річний командир батальйону 80-ої окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ Юрій Гуляк (Гиря);

2. Забудовник незаконно отримав ділянку на Рейтарській 37, де руйнує історичну пам’ятку, – Перов. Подані заяви до прокуратури.

Читайте також: Львів звернувся у прокуратуру через будівництво ЖК у Брюховичах. «У липні 2020 року Брюховицька селищна рада видала містобудівні умови і обмеження на багатоквартирний будинок з комерційними приміщеннями на вул. Курортний проїзд, 3. І не зупинило її те, що цільове призначення земельної ділянки було винятково під рекреацію.»

Та: Нині на Львівщині тимчасово відімкнуть газопостачання у понад 450 абонентів. Газу не буде в селах Руданці Львівського району та Братківці на Стрийщині;

3. Скільки у Львові низькопідлогового транспорту та чи буде новий. Всього у місті є 306 одиниць такого транспорту. Найменше серед них трамваїв.

Читайте також: Деякі поїзди зі Львова не курсуватимуть через ремонтні роботи. У жовтні та листопаді скасували рейси поїздів Львів – Рахів.

Та: Інвестори з Південної Кореї допоможуть розробити нову транспортну модель Київщини. Реалізацію відповідного проєкту обговорили під час спільного форуму з відновлення;

4. У Львові відбудеться міжнародний театральний фестиваль «Золотий Лев – 2023». Театралізоване відкриття фестивалю відбудеться на площі перед Львівський національним університетом ім. Івана Франка (вул. Університетська) 5 жовтня о 16:00.

Читайте також: Біля лікарні на Орлика висадять дерева та встановлять вуличні лавки. Це буде простір, де зможуть провести час та відпочити не тільки маленькі пацієнти з батьками, а й звичайні перехожі.

Та: Біля Львова відкрили новий туристичний маршрут. Його ознакували у Страдчанському лісництві, за ініціативи працівників ведмежого притулку «Домажир»;

5. Квітка папороті існує? На Трухановому острові в Києві знайшли рідкісну червонокнижну рослину. «Це-маленька папороть. Гронянка – найрідкісніша рослина міста Києва. Вона значно рідкісніша за червонокнижні сон-траву або проліски».

Читайте також: Фестиваль, розважальне шоу та плетіння сіток. Куди піти у Львові цього тижня. 

Tvoemisto.tv пропонує підбірку подій у місті.

Погода у Львові: Хмарно з проясненнями та короткочасні дощі. Прогноз погоди у Львові на тиждень. Нині короткочасний дощ, 20 – 22 тепла. У середу, 20 серпня, хмарно. Уночі 10 – 15 тепла, вдень 21 – 26. У четвер мінлива хмарність. Без істотних опадів. Уночі 10 – 15 тепла, вдень 23 – 28. У п’ятницю, 22 серпня, без істотних опадів. Уночі 11 – 16 градусів тепла, вдень 23 – 28. У суботу, 23 серпня, в другій половині дня короткочасні дощі, грози. Уночі 11 – 16 тепла, вдень 23 – 28.

Слава Україні. Гарного Вам дня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!