На правах реклами

Торгівля на ринку Форекс в кризу. В чому перевага?

2140 0
Як відомо, на 2008-2009 рік припав пік світової фінансової кризи, яка призвела до тяжких наслідків. В результаті, значні втрати отримали страхові та фінансові компанії, банки, був відправлений у глибокий нокаут фондовий ринок. Криза змусила припинити кредитування і вельми негативно позначилася на приватних інвестиціях. Але валютний ринок Форекс продемонстрував у цей час феноменальну стійкість, що в черговий раз довело його перевагу над іншими ринками.

Чи можна торгувати в кризу

Ні для кого не секрет, що повністю позбутися від кризи неможливо. Це неприємне явище повертається до нас з певною періодичністю. Але що робити трейдерам, коли все навколо валиться і закривається, чи можна працювати на ринку Форекс? Як не дивно, але спекулювати валютою під час кризи не тільки доречно, але ще й дуже вигідно. Для цього потрібно лише встановити платформу MetaTrader 5 for Windows чи на мобільні девайси. Грамотний трейдер отримує суттєві інвестиційні переваги, тому втрачати такий шанс не варто.

Чому криза не впливає на Форекс?

Причина в особливостях валютного ринку, де щодня обертається понад п'ять трильйонів доларів, не прив'язаних до конкретної держави чи власника грошових ресурсів. Ці гроші не залежать від виробничих факторів, виготовлення або логістики. На відміну від фондового ринку, Форекс не страждає від переоцінки вартості активів, появи митних перешкод або падіння виробництва.

Специфіка ринку валюти забезпечує стабільний попит і пропозицію на товар, тобто валюту. Саме це і цінують всі продавці і покупці. Саме тому Форекс не страждає від кризи, а навпаки, у складні часи демонструє небувалий підйом.

У чому «кризові» переваги ринку Форекс?

У часи світової фінансової кризи Форекс виглядає найбільш лояльно в очах трейдерів, оскільки володіє беззаперечними перевагами. Перше, на що звертають увагу учасники торговельних відносин – збільшуються можливості валютної біржі. Величезна волатильність валютних курсів дозволяє отримувати чималий прибуток в короткі терміни. Якщо ж певна валюта знижується в ціні, трейдери можуть заробляти і на падінні. Для учасників ринку цінних паперів подібні можливості будуть недоступні.

Ще одна перевага ринку Форекс – економія часу. Коли інвестор приходить на фондовий ринок, він сумнівається – віддати в розпорядження кошти фонду, якій-небудь компанії або намагатися самостійно заробляти на біржі. Та без професійної підготовки і повного занурення в торговельну середовище останній варіант не уявляється можливим.

Форекс, в свою чергу, хороший тим, що тут інвестори можуть запросто довірити свої кошти керуючому трейдеру, скласти інвестиційний портфель з ПАММ-рахунків. При цьому вони можуть спокійно працювати на основному місці роботи і одержувати додаткові дивіденди.

Третя важлива перевага ринку Форекс в часи кризи – можливість валютного маневру. У той час як банки беруть чималу комісію за обмін валюти, учасники валютного ринку можуть здійснювати операції з купівлі і продажу валюти в лічені секунди без комісійних витрат або з мінімальним спредом. В результаті трейдер, крім того, що взагалі не втрачає коштів на обміні, може ще і заробляти їх, вміло прогнозуючи зростання або зниження.

Кризові часи дозволяють трейдерам заробляти величезні гроші з мінімальним стартовим капіталом. Тут не потрібно, як на фондовому ринку, мати на руках 5-10 тисяч доларів, щоб почати торгівлю. З Форексом ви можете обійтися навіть однією-двома сотнею умовних одиниць. А з появою центових рахунків, мінімальний поріг і зовсім став символічною цифрою.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!