Трамвайну зупинку на Руській перенесли ближче до площі Ринок

3343 0
Зупинку перенесли через ремонтні роботи на вулиці Руській, 20.
ілюстративне фото: anderver.livejournal.com

ілюстративне фото: anderver.livejournal.com

Через ремонтні роботи на вулиці Руській трамвайну зупинку перенесли ближче до площі Ринок. Про це повідомляє Львівська міська рада.

Нагадаємо, що 11 січня із фасаду поліклініки на вулиці Руській обвалилася частина гіпсової ліпнини. Зараз на тому місці встановлюють риштування та готуються розпочати ремонтні роботи.

«В найближчий час буде встановлено риштування, тому трамвайну зупинку на вулиці Руській перенесено на 50 метрів ближче до площі Ринок. Зараз ми проводимо роботу із встановленням відповідних дорожніх знаків», – сказав начальник управління транспорту ЛМР Ігор Собенко.

Читайте також: У поліклініці на Руській знайшли розписи початку ХХ століття. Фото

Додамо, що у 2006 році у поліклініці замінили частину даху, а цього року у будівлі почали реставрувати вікна. Також за кошти проекту «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста» (GIZ) відреставрували металеві елементи будинку та балконів, а також дві вхідні брами.

Довідка

Будівлю на вулиці Руській, 20 збудували у 1905-1906 роках за проектом архітекторів Івана Левинського та Тадеуша Обмінського. Спершу будинок спорудили для страхового товариства «Дністер», а у 1950-х роках тут облаштували гуртожиток для партійної школи при обкомі КПУ, їдальню і спортзал облради, лазню та майстерню взуття. Нині будівлю занесли до реєстру пам’яток архітектури.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!