Транспортний експеримент: з автобусів у Львові знімуть частину реклами

2719 0
У четвер, 23 жовтня, депутат Львівської міської ради Олександр Алексєєв на сесії запропонував заборонити заклеювати вікна громадського транспорту рекламою. Натомість автобусні перевізники заявили про своєрідний рекламний експеримент, який стартує у місті на півроку: рекламу на/в громадському транспорті розмістять у новому форматі і вивчать, скільки на цьому можна заробляти.
Фото: ivano-frankovsk.if.olx.ua

Фото: ivano-frankovsk.if.olx.ua

Олександр Алексєєв наголосив на сесії, що заклеювання вікон автобусів, тролейбусів та трамваїв рекламними плакатами принижує пасажирів транспорту, тому таку рекламу треба заборонити, пише Galnet.

Водночас голова Львівського обласного осередку «Всеукраїнської асоціації автомобільних перевізників України» Іван Велійка повідомив tvoemisto.tv, що спільно з управлінням транспорту міськради перевізники, що обслуговують автоубсні маршрути у Львові вирішли провести своєрідний експримент з розміщенням реклами і упорядкувати цей процес.

«Йдеться про те, щоб затвердити певний стандарт у цьому питанні. Наразі півроку ми працюватимемо з одним рекламним агентством. Передбачено зробити спеціальні чохли на крісла, на яких буде рекламна інформація; зняти рекламу з автобусів ззовні, залишивши тільки спеціальну прозору конструкцію на задньому склі. Її погодила Укртрансінспекція. Реклама, нанесена на цю конструкцію, буде виконана з прозорих матеріалів. Іншої реклами всередині автобусів не повинно бути. Ця фірма слідкуватиме за якістю і своєчасністю заміни реклами», – сказав Іван Велійка.

Також, з його слів, на правому борту автобуса буде зарезервовано місце для соціальної реклами.

«Через півроку побачимо результати, в тому числі фінансові. Нововведення стосується наразі лише малих і середніх автобусів. Щодо автобусів довжиною 12 метрів і більше – ми ще напрацьовуємо пропозиції. Але від реклами ніхто відмовлятися не буде, бо це додаткові доходи підприємств-перевізників», – запевнив Іван Велійка.

Читайте також: Перевізників у Львові зобов'язали впорядкувати інформацію в маршрутках


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!