Три тези Альфреда Коха про українців, війну і реформи

2223 0
У Львові відбулася зустріч із російським реформатором, бізнесменом і політиком Альфредом Кохом. Він поділився власним поглядом на сьогодення України і її майбутнє. Tvoemisto.tv пропонує 3 головні тези із зустрічі.
фото: telegraf.com.ua

фото: telegraf.com.ua

1. Порядок денний України визначається 2 речами – війною і реформами. Сьогодні увесь світ дивиться на країну крізь ці призми. Як будь-який фактор, що погіршує ситуацію, війна має стимулювати, а не зупиняти зміни. Потенціал реформ обернено пропорційний до труднощів. Тому зараз саме час модернізувати країну. Говорити, що спочатку закінчимо війну, а потім займемося змінами, – неправильно. Після розв’язання конфлікту реформ не буде.

2. Різноманіття субетносів, які живуть в Україні, об’єднати в один народ зі спільною ментальністю і звичаями доволі складно. Існує необхідність у пошуку загальних рис, ключових моментів. Важливо відчути головний лейтмотив усього різноманіття субетносів, які зібрались на цій території.  Це допоможе зрозуміти, як рухатися далі, запроваджувати реформи й будувати країну.

3. Українець за своєю природою дуже анархічний. У нього є здібність до створення самоврядних структур. Майдан – яскравий приклад саме цього. Зараз державу будують «згори». Ментальність українців не сприймає такого підходу. Щоб країну цінували, любили і вважали своєю, її слід створювати «знизу», відштовхуючись від анархічного й самоврядного українського духу.

Записала Ірина Савченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!