Цієї ночі Україна перейшла на літній час

1095 0
О 3 ночі стрілки годинника перевели на годину вперед – на 4:00.
Фото: ТСН

Фото: ТСН

28 березня о 3 годині ночі українці перевели стрілку годинника на 1 годину вперед. Таким чином відбувся перехід на літній час.

Перехід на літній час відбувається в Україні понад 20 років згідно з постановою Кабінету Міністрів від 13 травня 1996 року № 509 «Про порядок обчислення часу на території України».

«Запровадити на території України такий порядок обчислення часу: час другого часового поясу (київський час) з переведенням щорічно годинникової стрілки в останню неділю березня о 3 годині на 1 годину вперед і в останню неділю жовтня о 4 годині на 1 годину назад», – йдеться у документі.

Читайте також: Як звикнути до переведення годинників за один день. Поради

Переведення стрілки годинника наближає адміністративний час до сонячного.

Зазначається, практика переведення годинників була введена для того, щоб заощаджувати електроенергію, але з розвитком технологій вся економія звелася до мінімальних 1-3%. У багатьох країнах від такої практики відмовилися. В Україні теж намагалися її скасувати, але осі це не було реалізовано.

Нагадаємо, що в Україні хотіли скасувати перехід на літній і зимовий час. Зокрема, у парламенті реєстрували законопроєкт про скасування переходу. Законопроєкт передбачав закріплення в Україні єдиного київського часу і відмову від сезонного переведення годинників.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!