Ціну на газ для населення знизять на понад 30%

1907 0
Також проситимуть прийняти законопроєкт і знизити ціни в галузі розподілу газу.
Фото: Сватове.City

Фото: Сватове.City

На нараді Кабміну, президента Володимира Зеленського та фахівців у галузі економіки, електро- і газової енергетики ухвалили рішення зменшити ціни на газ нижче ринкової. Це означає зниження в платіжках людей на понад 30%, – повідомляє пресслужба Офісу глави держави.

«Оскільки в даний момент складна ситуація з карантинними обмеженнями, з Covid-19, з можливістю людей отримувати додаткові доходи, відповідно, запровадять державне регулювання. Орієнтовно сьогодні деякі облгази продають за ціною понад 10 гривень, тобто із запровадженням цього регулювання відбудеться зниження ціни газу більш, ніж на 30%», – пояснив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. 

Читайте також: ДТЕК рекордно підвищила вартість електроенергії для Західної України

За словами виконувача обов’язків міністра енергетики Юрія Вітренка, це рішення має бути впроваджене й повністю запрацює вже з лютого.

«Тобто з першого лютого всі споживачі будуть сплачувати менше за природний газ. Можу сказати, що, за нашими даними, середня ціна на газ в Україні в січні була вищою, ніж 9 600 гривень. Відповідно, ціна знизиться в середньому для населення України до 6 999 гривень», – додав він.

Окрім цього, є низка рішень щодо цін за розподіл газу – так звана абонплата. Зокрема, проситимуть прийняти законопроєкт і знизити ціни в галузі розподілу газу.

Нагадаємо, що із 1 серпня запрацював ринок газу, за яким клієнти самі зможуть обирати компанії, що постачатимуть їм газ.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!