У Чорному морі росія тримає 28 «Калібрів»

895 0
Загалом у морі перебувають 14 суден ворожого флоту.
Ракети "Калібр" / Фото умовне

Ракети "Калібр" / Фото умовне

У Чорному морі на бойовому чергуванні розміщені чотири російські ракетоносії з 28 ракетами типу «Калібр». Про це під час брифінгу 23 вересня повідомила речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

Крім того, за словами Гуменюк, станом на сьогодні у Чорному морі перебувають 14 суден ворожого флоту, чотири із яких – ракетоносії зі сумарним залпом 28 ракет типу «Калібр».

«Це є високоточна зброя далекого застосування, тому загроза є не лише для південних регіонів, а й для всієї території України. Зауважу, що саме «Калібри» використовують при тиску і спробах вразити об’єкти критичної інфраструктури. Тому варто не нехтувати сигналами повітряних тривог», – пояснила вона.

Читайте також: Росія почала псевдореферендуми у чотирьох укаїнських областях

Гуменюк додала, що російські кораблі не заходять у ті зони, де їх може уразити Україна своїми ракетами. Разом із тим Наталія Гуменюк наголосила, що перебазування ворожих підводних човнів із окупованого Севастополя до Новоросійська не означає, що ракетна загроза бодай частково зникла. Однак загроза все одно залишається, адже при морському використанні ракет типу «Калібр» зона ураження сягає до 2500 км. Знову ж таки не варто забувати і про стратегічну авіацію ворога, яка теж часто запускає ракети, навіть не заходячи у повітряний простір України.

Наталія Гуменюк також додала , що для створення ілюзії легітимності свого фейкового референдуму, який почали сьогодні, 23 вересня, на окупованих територіях Херсонської й Запорізької областей та нібито його підтримки серед місцевих кремлівські маріонетки звезли акторів, а щоб отримати голоси місцевих мешканців, відправляють до їхніх домів озброєних людей.

Зазначимо, росія почала псевдореферендуми на тимчасово захоплених територіях Запорізької, Херсонської, Луганської і Донецької областей щодо їх незаконного приєднання до свого складу. Псефдореферендуми росіяни збираються проводити з 23 до 27 вересня.

Софія Шавранська

____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!