У дитячій лікарні Львова створять відділення невідкладної допомоги із трьома зонами

2125 0
Це буде перше таке відділення серед українських дитячих лікарень.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

У львівській міській клінічній дитячій лікарні, що на вулиці Орлика, почали роботу над створенням відділення невідкладної допомоги за проєктом американської консалтингової компанії, розробленим ще 5 років тому. Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

Відділення, що мають завершити до кінця року, матиме три зони:

  • Зелену – для пацієнтів, які приходять за скеруванням сімейного лікаря з неважкими станами, що передбачають планову госпіталізацію,
  • Жовту – для пацієнтів, які звертаються без скерування від лікаря, потребують додаткових обстежень і, можливо, потребуватимуть короткотривалої госпіталізації для вирішення питання щодо подальшого лікування,
  • Червону – ддля надання невідкладної допомоги дітям з травмами, порізами, укусами, судомами тощо.

Із квітня 2020 року у лікарні в ізоляційно-діагностичному відділенні працює «жовта зона». «Червона зона» (реанімаційне відділення) перебуває на стадії завершення.

Читайте також: У дитячій лікарні Львова з'явились дві оновлені палати підвищеного комфорту. Фото

Приймальне ж відділення в подальшому планується поділити на зелену та жовту зони. Тут хочуть розмістити діагностичну лабораторію, травматологічну та загально-хірургічну операційні, рентген-кабінет тощо.

Загальна вартість проєкту відділення невідкладної допомоги у дитячій лікарні Львова, розробленого 5 років тому американською консалтинговою компанією, становить 36 млн грн. Це буде перше відділення невідкладної допомоги в Україні серед дитячих лікарень, додають у міськраді Львова.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!