Київ

У Комісії ВР по Києву заявили про загрозу катастрофи на Поштовій площі

648 0
Кличко вважає що комісія Верховної Ради щодо Києва була створена лише з метою дискредитувати міську владу

Тимчасова спеціальна комісія Верховної Ради з питань моніторингу та оцінки ефективності діяльності місцевих органів влади в Києві заявила, що стан конструкцій і комунікацій на Поштовій площі потребує невідкладної перевірки, щоб не допустити майбутньої катастрофи. Про це повідомляє Укрінформ.

Члени ТСК акцентували на стані конструкцій і комунікацій на Поштовій площі. Народна депутатка Ганна Бондар зазначила, що питання про стан конструкцій та комунікацій на Поштовій площі — це насамперед про безпеку людей, які проходять або проїжджають площею.

«Відкачування води з ґрунтів і дуже складних ґрунтів, високих ґрунтових вод, і з того, що зсувається Володимирська гірка — це не будівельні роботи. Це забезпечення безпеки людей на Поштовій площі», - зауважила вона.

За словами Бондар, ще у висновку НДІБМВ за 2015 рік вказано, якщо не зробити дренаж, то станеться деформація тунелів, до того ж поточну ситуацію ускладнює високий рівень ґрунтових вод та хаотична забудова, через яку відбувається просідання ґрунту.

Експерти та громадськість, присутні на засіданні Комісії, підкреслили, що стан конструкцій на Поштовій площі критичний, а археологічні знахідки перебувають у небезпеці.

Своєю чергою народний депутат Олександр Аліксійчук заявив, що бездіяльність і затягування рішень київською міською владою веде до катастрофи на Поштовій площі.

«Ми сьогодні говоримо про проблеми Поштової площі. Міська влада зобов'язана зробити всі заходи, які унеможливлюють катастрофу, що насувається», - зауважив парламентарій.

Водночас заступник міського голови, секретар Київради Володимир Бондаренко зазначив, що волога в тунелях не означає закриття станцій.

Окрім того, учасники засідання зосередили свою увагу на розмежуванні повноважень КМДА та КМВА.

Бондаренко визнав колапс у розмежуванні функцій КМДА та КМВА й підтвердив, що існує дуалізм влади, який ускладнює управлінські процеси.

Голова ТСК, народний депутат Віталій Безгін наголосив на необхідності змінити законодавство про Київ, що є спільною роботою Верховної Ради та Київської міської ради.

Міський голова Віталій Кличко вважає що комісія Верховної Ради щодо Києва була створена лише з метою дискредитувати міську владу.

«Створена Верховною Радою тимчасова спеціальна комісія по Києву насправді не намагається фахово розібратися в питаннях, які треба допомагати вирішувати столиці. Ми надаємо максимум інформації, профільні спеціалісти пояснюють проблемні моменти. Столична влада неодноразово зверталася до парламенту ухвалити необхідні закони, проєкти яких роками лежать в парламенті і від яких залежить, зокрема, життєдіяльність столиці.

Але комісії це нецікаво. Так звані експерти, яких вона залучає — нефахові блогери і шоумени не першого ґатунку.

Тобто все робиться для створення картинки — за якою немає суті, а є спроба дискредитувати міську владу. Дезорганізувати процеси управління столицею, процеси життєзабезпечення Києва», - наголосив він.

Нагадаємо, у лютому Верховна Рада підтримала утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України щодо вивчення ефективності функціонування органів публічної влади міста Києва як столиці України у період дії правового режиму воєнного стану. Головою комісії призначений нардеп від "Слуги народу" Віталій Безгін. Він заявляв, що система управління у столиці «перебуває в хаосі».



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!