У Києві не погодили документацію на будівництво багатоповерхівки на Погулянці

2612 0
Проти спорудження 30-квартирного будинку протестували місцеві жителі.
Зображення з відкритих джерел

Зображення з відкритих джерел

Міністерство культури відмовилося погоджувати документацію щодо історико-містобудівного обґрунтування на 30-квартирний будинок, який планували збудувати по вулиці Панчишина на Погулянці у Львові.

Як інформує сайт міністерства, таке рішення було ухвалене 17 липня. Причини відмови у повідомленні не вказані.

Читайте також: У Львові відбудуться громадські слухання щодо новобуду на Погулянці

Нагадаємо, жителі довколишніх будинків протестували проти новобуду. Вони звернулися до депутата міської ради Ігоря Телішевського зі скаргою на те, що під виглядом реконструкції власники хочуть знести існуючий будинок на два поверхи та звести будівлю на п’ять поверхів з підземним паркінгом.

За даними Телішевського, половина площі під майбутній будинок штучно насипана під час будівництва старого майже шістдесят років тому. Тому при будівництві багатоповерхівки не виключений зсуву ґрунту, який може призвести до руйнування сусідніх будинків. Також негативний висновок щодо цього будівництва надало й управління охорони історичного середовища Львівської міської ради. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!