У Києві здійснив екстрену посадку літак, що летів зі Львова у Єгипет

5053 0
Причиною надзвичайної ситуації стали птахи, які потрапили у двигун літака.
фото: Економічна правда

фото: Економічна правда

Авіарейс компанії МАУ PS5265 Львів – Шарм-ель-Шейх здійснив екстрену посадку у Борисполі, через те що в один з двигунів потрапили птахи. У Львівському аеропорті попереджали, що сміттєперевантажувальна станція поблизу злітної смуги приваблює птахів.

Про інцидент повідомили на офіційній Facebook-сторінці авіаперевізника МАУ, де зазначили, що рейс приземлився на у Борисполі. Літак вилетів зі Львова о 15:30. Наразі невідомо, де пасажири рейсу та коли вони вилетять у напрямку Шарм-ель-Шейху.

Один з пасажирів авіарейсу львів'янин Анатолій Башкірцев описав ситуацію в себе на Facebook:

«На зльоті рейсу Львів – Шарм в лівий двигун врізається зграя птахів, і літак не може набрати висоту, ось-ось торкнеться землі вперед носом, але набір висоти триває, пілот тремтячим голосом пропонує… "всім заспокоїтися". Набір висоти триває з креном в один бік. Сісти неможливо, літак повний пального, і починається "найдовша дорога над Україною" – 4,5 години крутиться на одному місці, спалюючи пальне і замовляючи смугу аварійної посадки в Києві. Молитви, заспокоєння стюардесами людей, і сіли в Києві! Цінуйте кожну мить життя друзі, так як життя можуть перервати просто пташки»,написав Анатолій Башкірцев.

Читайте також: Які авіарейси запустять зі Львова у 2018 році. Перелік

Схожа ситуація також сталась з пасажирами рейсу Львів – Неаполь бюджетної італійської авіакомпанії Ernest Аirlines, які на початку липня не могли вилетіти зі Львова.

Нагадаємо, за 2,3 км від злітної смуги аеропорту «Львів» на вул. Північній компанія «АВЕ Львів» продовжує накопичувати сміття. Керівництво аеропорту уже зверталось до перевізника та усіх можливих служб через загрозу літакам через безпосередню близькість.

Львівська міськрада скерувала​ до «АВЕ Львів» 10 листів з проханням прибрати сміття з вул. Північної. На ситуацію із незаконним сміттєзвалищем біля аеропорту відреагував і міністр інфраструктури Володимир Омелян анонсував скликання спеціальної комісії, яка має перевірити діяльність перевантажувальної станції «АВЕ Львів».

Зазначимо, згідно з нормами Повітряного кодексу України заборонено відкрите складування відходів у радіусі 15 км навколо аеропорту.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!