У Львівській лікарні швидкої допомоги відкриють відділення реабілітації

3504 0
Приміщення для такого відділення є, повідомляє начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб. Цього року планують розпочати його ремонт, а обладнання сподіваються отримати від спонсорів.
фото: dyvys.info

фото: dyvys.info

«Сьогодні багато говорять про реабілітацію учасників АТО – психологічну, соціальну, медичну. Є багато травмованих з порушенням функцій кінцівок, хребта. Людям потрібно десь проходити цю реабілітацію», – каже Володимир Зуб.

Як повідомляє прес-служба Львівської міської ради, ідея відкрити відділення реабілітації у лікарні швидкої медичної допомоги з’явилася ще у 2009 році. Проектно-кошторисну документацію для відділення реабілітації уже розробили . Однак, через кризу уже 5 років роботи не розпочинаються.

«Людям треба десь вчитися жити після перенесених травм. Я вважаю, що в цій лікарні, де є нейрохірургія, травматологія, треба зробити відділення реабілітації. Ми візьмемо на себе ремонт, а спонсорів будемо просити забезпечити відділення сучасним обладнанням», - сказав чиновник.

Окрім того, у лікарні швидкої медичної допомоги модернізували палату інтенсивної терапії кардіологічного відділення для хворих на інфаркт міокарда. Цей проект реалізували управління охорони здоров’я Львівської міської ради, Комунальна міська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги та компанія ДТЕК.

«ДТЕК і інші фірми хочуть з нами співпрацювати, тому що Львову довіряють, нам вірять. Тому цього року ми зреалізували 4 проекти за принципом співфінансування, де використано у меншості кошти з бюджету і у більшості – кошти грантодавців, спонсорів. Сьогоднішній проект – це один з таких проектів – «Модернізація палати інтенсивної терапії інфарктного відділення лікарні швидкої допомоги. Ми реалізували цей проект на таких умовах, що ми робимо ремонт, а спонсори закупляють обладнання»,- сказав чиновник.

Крім того, міське управління медицини зреалізувало проект з Львівською міською дитячою клінічною лікарнею із забезпечення дитячого нейрохірургічного відділення сучасними інструментами на загальну суму 1 млн. 200 тис. грн.

«Щодо паліативної медицини, цього року теж зреалізували проект. Ми отримали від спонсора 100 тис. грн. на придбання обладнання, необхідного для догляду за невиліковно хворими: підйомники, матраци, крісла-туалети», - розповів начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб.
 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!