Відставка львівського військкома та початок відновлення зруйнованих ракетами будинків. Підсумки доби

12836 0
Нині 19 серпня та 542 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: galinfo.com.ua

Фото: galinfo.com.ua

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки на Львівщині пролунав о 13:21, відбій – о 13:27. Фіксувався зліт МіГ-31К.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулось 36 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 12 ударів по районах зосередження противника та 1 – по його ЗРК. Уражено 4 артилерійських засоби на вогневих позиціях, 2 пункти управління та 2 станції радіоелектронної боротьби ворога.

Уночі рф завдала чергового авіаудару по Україні, застосувавши іранські ударні дрони «Shahed-136/131». Інформація щодо наслідків цієї тератаки уточнюється.

Читайте також: На Львівщині затримали чоловіків, які мобілізувались в ЗСУ та вимагали кошти, прикриваючись статусом. Вони вимагали 4 тис. доларів з демобілізованого бійця ЗСУ.

Акцент дня: Олександр Тіщенко залишається у Львові. Що відомо про колишнього військкома. У п’ятницю, 18 серпня, Олександр Тіщенко залишив посаду керівника Львівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Про це він повідомив у Facebook-профілі.

У коментарі Tvoemisto.tv Олександр Тіщенко сказав, що надалі продовжуватиме працювати на Батьківщину, і уточнив, що це буде у Львові. Також він зазначив, що залишається депутатом Львівської обласної ради (партія президента «Слуги народу»). На запитання журналіста за якою статтею він залишив посаду і чи повʼязане його звільнення із указом президента – не відповів.

Та: Посадовицю військкомату Львівщини затримали на хабарі. Її підозрюють в одержанні хабара за сприяння в ухиленні від призову.

Ключові події:

1. У Львові розпочали відновлення будинків, зруйнованих російськими ракетами. «На вул. Стрийській, 68 робітники вже монтують дерев’яний каркас майбутнього даху. Ці роботи триватимуть щонайменше тиждень, залежить від погоди. Прийняли рішення, що будемо перекривати дах будинку черепицею – це найбільш відповідно для пам’ятки архітектури. До початку цих робіт каркас буде накритий спеціальною плівкою, аби не затікало в разі дощу», – зазначив заступник міського голови з містобудування Любомир Зубач.

Читайте також: Також у будинках на Стрийській, які постраждали від ракетної атаки у липні, встановили дерев’яні вікна;

2. Посадовець Львівської міськради, якого затримали на хабарі, вийшов із СІЗО під заставу. За даними журналістів, Георгій Корнєєв сплатив 155,3 тисячі грн застави.

На цю ж тему: Львівська міськрада обіцяє провести кадрове перезавантаження в управлінні охорони історичного середовища. На посаду керівника буде оголошено відкритий конкурс.

Читайте також: Скандального блогера з Дрогобича випустили з СІЗО під заставу. Він сплатив понад 214 тис. гривень.

Та: Генпрокуратура закрила кримінальне провадження проти львівських волонтерів Юрія Музичука і Олеся Дзиндри. Їх підозрювали у продажі чотирьох авто, які призначалися для ЗСУ;

3. У Львові відновили інвестиційний конкурс на облаштування книгарні на Гнатюка. Участь в конкурсі підтвердили три заявники, переможця оберуть 29 вересня.

Читайте також: Як змінились аварійні балкони у Львові за 8 років. Фото. Після інцидентів з обвалом аварійних балконів на вул. Джерельній та вул. Під Дубом, один з яких закінчився летальним наслідком, Tvoemisto.tv вирішило прогулятися вулицями Львова та перевірити аварійні балкони, які вже обстежувало раніше, а саме на вул. Кн. Романа – Фредра – Саксаганського – Франка.

Та: На Львівщині відновлять палац, який у 2017 році повернули у власність держави. У Роздолі відновлять палац Жевуських-Лянцкоронських, це зробить інвестиційна компанія EFI Group;

4. У Львові реконструюють лікарню швидкої медичної допомоги. Йдеться про надбудову двох поверхів реабілітації у межах стін Національного реабілітаційного центру «Незламні», що працює на базі Першого медоб’єднання Львова.

Читайте також: Львівський виконком відмовив у будівництві двох багатоповерхівок у Львові та Брюховичах. Це пов’язано із браком необхідних документів та невідповідністю містобудівної документації.

Та: На Львівщині перекриють автомобільну дорогу. Схема об’їзду. Йдеться про ділянку автомобільної дороги загального користування місцевого значення Ясенів-Золочів;

5. На Львівщині планують створити п’ять веломаршрутів. Це дозволить збільшити туристичний потенціал.

Читайте також: Куди поїхати на вихідні зі Львова. В гості до Пінзеля та королів. 

Tvoemisto.tv пропонує торкнутися до духу часу та поблукати вуличками Олеська. 

На цю ж тему: Фотофестини, благодійний концерт і вінтажний маркет. Куди піти на вихідних у Львові.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!