У львівській лікарні з’явилось обладнання для недоношених немовлят

2698 0
Незабаром малюки, в яких розвинулася ретинопатія, отримають шанс на здорове життя. До того їх лікували лише у трьох містах України.
фото: en.wikipedia.org

фото: en.wikipedia.org

У Львові з’явилося спеціальне обладнання для лікування недоношених дітей, у яких діагностували ретинопатію. Про це повідомили в сюжеті на телеканалі ZIK. «Це неправильний розвиток судин ока. Якщо це пізно виявити, то дитина може бути незрячою. Ретинопатія – це складне захворювання, яке першочергово вимагає правильної діагностики, а тоді вже лазерокорекції», – розповіла обласний неонатолог Ольга Децик.

Читайте також: Львів’ян просять допомогти шестимісячній дівчинці, у якої виявили рак крові

Лікарі зазначають, що виявити патологію доволі складно. Раніше ваду могли виправити лише у Києві, Харкові та Одесі. Тому львівських батьків з малюками скеровували туди. Тепер відповідне обладнання з'явилося і в обласній дитячій лікарні. Медикам апарат, на який вони чекали кілька років, подарували благодійники.

«Це лазерна система, яка використовується для лікування патології сітківки ока. Це процес надзвичайно складний і відповідальний», – зазначив головний дитячий позаштатний офтальмолог Львівщини Андріана Патер.

Читайте також: Як найчастіше називають новонароджених у Києві та Львові

Зараз медики чекають інженерів, які зможуть запустити апарат. А тоді ще кілька місяців перейматимуть досвід проведення операцій у київських колег.  


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!