Львівські медики врятували зір крихітному хлопчику зі складною патологією

890 0
Нині хлопчик вже важить 3 610 г та повернувся додому здоровим.
фото: en.wikipedia.org

фото: en.wikipedia.org

У Львові медики врятували зір недоношеному хлопчику Теодору. Він народився на 24 тижні  з вагою 560 грамів у Тернополі, а до неонатальног оцентру Львівської обласної клінічної лікарні потрапив із вагою 1450 г та складною патологією очей. 

Як поснюють медики, задня агресивна ретинопатія недоношених потребувала якнайшвидшої високоспеціалізованої допомоги. На прийняття рішення і оперативне втручання було всього 48 годин. Лікарі вирішили ввести Анти-VEGF препарат.

Читайте також: Як найчастіше називають новонароджених у Києві та Львові

«Враховуючи стан сітківки і те, що судин було дуже мало – велика васкулярна зона, тут просто одна лазеркоагуляція не допомогла б, ми спільно із вітреоретинальним хірургами прийняли рішення ввести Анти- VEGF препарат. За два тижні ми зробили допоміжну лазеркоагуляцію, а за місяць – ще одну. Ми вже точно знаємо , що з очками все буде добре, судинки ростуть як треба і наш крихітний пацієнт буде бачити», – каже офтальмологиня лікарні Ірина Музичка

Так, зір Теордору вдалося врятувати зір. Нині хлопчик вже важить 3 610 г та повернувся додому здоровим.

Нагадаємо, що напередодні у Львівському обласному перинатальному центрі виходили дівчинку, яка народилася з вагою 640 грамів, а на зріст була з кульковою ручкою. Це найменше маля, яке виходили у пологовому. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!