У Львівській політехніці вивчатимуть "атомну енергетику"

2207 0
У Національному університеті "Львівська політехніка" відкрили нову спеціальність – «атомна енергетика». "Відкриваємо її після того, як Крим був анексований, оскільки така кафедра працювала у Севастополі. Зараз вона функціонуватиме в Одесі, Львові та Києві", – розповів ректор університету Юрій Бобало.
Фото: lvivposter.com

Фото: lvivposter.com

Крім того, в університеті буде нова кафедра конституційного права, розповів він в інтерв'ю тижневику "Аудиторія".

Військової кафедри, однак університету не вдалося відновити. "Тим паче, що у Львові є Військова академія, в якій студенти університетів можуть отримати офіцерське звання", – каже Юрій Бобало.

Що стосується широкої автономії, яка регламентується новим законом про вищу освіту, то на думку ректора, мала би існувати реальна автономія. "Політехніка втратила спортивно-оздоровчий табір в Алушті (через анексію Криму), який був у державній власності. А якби він був у власності університету, – ми могли б його відсудити. Право власності на землю вишу мало би бути. Організація навчального процесу: курси, предмети, методику навчання повинні визначати університети. Працедавці можуть їх замовляти", – розповів Юрій Бобало.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!