Лідерка «Євромайдану-Варшава» про ситуацію в Польщі та які доходи у колишнього львівського військкома. Підсумки доби

1201 0
Нині 15 грудня та 660 доба героїчного протистояння російській агресії.

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки на Львівщині лунав чотири рази. Перший раз о – 11:09, відбій – о 12:43, другий раз – о 14:11, відбій – о 14:57, третій – 15:35, відбій –16:14, четвертий – 17:31, відбій – 18:36. В першому випадку відбувся тренувальний зліт МіГ-31К, в другому і третьому – зафіксовані пуски ракет «Кинджал» в район Старокостянтинова Хмельницької області, у четвертому – ворог запускав імітаційні фальш-цілі.

Загалом, як повідомили Повітряні сили ЗСУ, силам ППО вдалося знищити 1 з 3 «Кинджалів», які запустили по Хмельницькій та Київській областях окупанти.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 110 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали удари по 4 районам зосередження противника. Уражено пункт управління та 2 ворожі склади боєприпасів.

Уночі окупанти вчергове атакували Україну, застосувавши зенітну керовану ракету С-300 та 14 БпЛА типу «Shahed-136/131». Силами протиповітряної оборони знищено всі ударні дрони.

Читайте також: У Львові затвердили програму підтримки ветеранів та родичів померлих захисників. Що до неї увійшло. На неї у 2024 році виділять 480 млн грн.

Та: Львів скерує 20 млн гривень на допомогу військово-морським силам. Водночас депутати у сесійній залі заявили, що не бачили такого звернення.

Акцент дня: «Москва хоче, щоби Польща стала ворогом України», – лідерка «Євромайдану-Варшава». Вона приїхала до Польщі ще студенткою і відтоді є голосом України у Варшаві. Під час Революції Гідності Наталя Панченко заснувала організацію «Євромайдан-Варшава», яка нещодавно відзначила своє десятиліття. Саме вона стояла з прапором України і блокувала білоруські та російські фури, зупиняючи торгівлю на крові наших громадян. У перший день повномасштабного вторгнення влаштувала акцію протесту біля російського посольства в польській столиці. Торік видання Wprost назвало її найвпливовішою активісткою Польщі. Наталя Панченко розповіла Тvoemisto.tv, що думає про блокаду на кордоні, подальші польсько-українські відносини та перемогу України.

Ключові події:

1. Єврорада вирішила розпочати переговори про вступ України в ЄС. Рішення означає, що комісія без подальшого відтермінування розпочне готувати технічні аспекти переговорів з Україною про членство.

Читайте також: 8,5 млн грн у банках та вісім одиниць нерухомості. Які доходи у ректора «Львівської політехніки». Йдеться про декларації за 2021 рік.

На цю ж тему: Колишній львівський військком задекларував 8 об’єктів нерухомості. Скільки він заробив за минулий рік. 3 них 750 тис. гривень – грошове забезпечення військового;

2. Київрада ухвалила бюджет на 2024 рік. Буде на кілька мільярдів гривень менший, ніж у 2023 році.

На цю ж тему: Київрада схвалила рамкову стратегію повоєнного відновлення столиці. Міська влада визначила пріоритетні цілі та першочергові інтервенції відновлення міста.

Читайте також: У ЛОВА пропонують зменшити фінансування на розвиток освіти з 80 до 18 млн грн. На 2024 рік не передбачено фінансування дошкільної освіти, премій для обдарованих дітей.

Та: У Львові реорганізують два заклади освіти. Навіщо це потрібно;

3. «Київстар» заявив про відновлення голосового зв’язку та домашнього інтернету. У компанії підготують компенсації для абонентів.

Читайте також: Коли львів’яни зможуть знову розраховуватись безготівково у громадському транспорті. Виникли тимчасові труднощі під час оплати банківською карткою у громадському транспорті міста через хакерську атаку на «Київстар».

Та: ЛеоКарт вже можна придбати у 40 кіосках Львова. Локації. Її одразу необхідно поповнити. Це можна зробити через активні термінали EasyPay та онлайн – через мобільний застосунок і веб-сайт EasyPay;

4. Садибу Терещенків на бульварі Шевченка повернули Києву. Тепер будівлю зможуть відреставрувати.

Читайте також: На Сихові хочуть звести будинок з п’ятнадцятьма поверхами і озелененням на даху. Наразі на ділянці є 2-поверховий склад;

5. До Львова привезли Вифлеємський вогонь. Фото. Всі охочі запалили свою свічку від нього.

Читайте також: Де у Львові можна погрітися і зарядити гаджети. Перелік локацій. У місті запрацювали «Пункти незламності».

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!