У Львові боротимуться з жебраками на вулицях

1643 0
Цього літа у центрі Львова побільшало жебраків. Туристи та місцеві мешканці відзначають, що особливо багато на вулицях міста настирливих заїжджих жебраків, здебільшого, закарпатських ромів. Вони відверто хапають за руки прохожих або ж ходять поблизу літніх майданчиків кав'ярень і ресторанів.
Фото: ТСН

Фото: ТСН

Сьогодні, 10 липня, цю проблему обговорювали під час засідання сесії Львівської міської ради. Так, депутат від фракції УДАР Анатолій Крачковський зачитав звернення до начальника Львівського міського управління МВС України та мера міста, в якому попросив прибрати з громадських місць міста жебраків та представників ромської національності, пише ZAXID.NET.

Депутат повідомив, що до нього звертаються мешканці Львова із скаргами на чималу кількість жебраків, зокрема ромів, у центральній частині міста, котрі своєю поведінкою створюють значні незручності для львів’ян та гостей міста.

«Слід зауважити, що вказана проблема не лише створює негативний імідж Львову з точки зору розвитку туризму та відпочинку, але й відлякує гостей міста», – зауважив у зверненні депутат.

Своєю чергою міський голова Львова Андрій Садовий підтримав звернення Крачковського та наголосив на актуальності цього питання для міста. Мер доручив запросити на засідання виконкому компетентних в цій сфері посадових осіб для спільного вирішення проблеми.

У міліції пояснюють, що законодавством України інших методів боротьби з дошкульною поведінкою жебраків, крім висловлення зауважень, не визначено.

Речник ГУ МВС у Львівській області Світлана Добровольська розповіла про те, що наразі спільно з Львівською міською радою готується інструкція, в якій буде викладено, як і яку роботу міліція проводитиме з жебраками: «Якщо міліціонери під час несення служби побачать, що жебраки перешкоджають комусь своїми діями, то підійдуть і зроблять зауваження та пояснять, що так робити не можна. Звісно, що ніхто не буде збирати їх докупи та проводити їм профілактичні бесіди», – зазначила вона. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!