У Львові експонують ікони на дошках із-під ящиків для набоїв

2021 0
У Львові у Національному музеї імені Андрея Шептицького відкрилася виставка-продаж унікальних ікон. Християнські святі намальовані на залишках дерев’яних ящиків для набоїв із зони АТО.
фото: ТСН

фото: ТСН

У Львові митці презентували виставку «військового» іконопису, інформує ТСН. Всі образи намальовані на ящиках з-під набоїв, привезених із зони АТО. «Найбільше ікон – це зображення святих воїнів. Це святий Юрій, це архангел Михаїл, це святий Димитрій Солунський. Але також досить багато зображень пресвятої Богородиці, адже Богородиця є покровителькою людства, покровителькою України», - розповів працівник Національного музею ім. А. Шептицького Остап Лозинський.

Художники кажуть, що такий задум виник не випадково, адже дошки, де зберігалися боєприпаси, за своєю структурою нагадують матеріал, на якому вони звикли працювати. Причому митці спеціально не обробляють його і залишають усі позначки. Це калібр набою, їх кількість, дата виготовлення тощо.

Виставка мандрівна, вона побуває в найбільших містах України та Європи. Кожен експонат продається. За вторговані кошти художники планують придбати мобільний шпиталь для українських бійців.

Опублікувала Наталія Середюк

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!