У Львові гратимуть барокову музику на клавесині, флейті та скрипці

2169 0
13 липня о 19:00 у Дзизі, що на вул. Вірменській, 35, відбудеться концерт барокової музики від спільноти Collegium Musicum. На клавесині гратиме Анастасія Бойко, на флейті — Наталя Кожушко, на скрипці — Христина Андрухів. Звучатиме музика Баха, Генделя, Телемана.

"Три композитори – Телеман, Бах та Гендель – представники німецького бароко. Кожен із них має власне неповторне «обличчя» в музиці. Так, Гендель з раннього віку захоплювався оперним мистецтвом, і його твори в цьому жанрі не мали конкурентів як в Німеччині, так і в Англії, де він також працював. В той час, Бах ніколи не писав опери, вважаючи, що театральна дія відволікає від музики. Його творчість – вершина поліфонічного мистецтва, сповнена релігійного змісту та вічних цінностей. Телеман багато працював у гомофонному стилі. До речі, цей композитор заснував один із перших музичних журналів. Такі стильові особливості є вираженням поглядів та етичних переконань композиторів. Вже кілька століть вони мають великий вплив на розвиток світового мистецтва. Своєю енергійною працею вони створили твори, що стали вершинними досягненнями та відкрили нові безкраї простори. Незважаючи на тісний зв’язок із тогочасними традиціями, це мистецтво переходить у вічне життя в духовному просторі, до нього ми прагнемо і нині", – анонсують організатори.

Відтак, на концерті прозвучать сонати для флейти та клавесину Телемана та Баха, сонати-тріо для скрипки, флейти та клавесину Телемана та Генделя.

Що: Концерт барокової музики

Де: Дзига, що на вул. Вірменській, 35

Коли: 13 липня о 19:00

Скільки: вхід вільний.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!