У Львові хірурги врятували 13-річного хлопця із патологією Меккеля

1506 0
Причиною защемлення кишки став дивертикул Меккеля – рудимент первинної кишки у зародка. У нормі він мав би атрофуватися, коли дитині перев’язали пуповину, але в хлопчика він зберігся до 13 років.
Photo by Piron Guillaume on Unsplash

Photo by Piron Guillaume on Unsplash

Хірурги врятували 13-річного хлопця з ознаками кишкової непрохідності, викликаної дивертикулом Меккеля. Про це повідомили в обласній дитячій лікарні «Охматдит».

Читайте також: Не здавалися, поки не минула небезпека. Львівські медики понад 40 хвилин реанімували пацієнта

Усе почалося з блювоти і температури, симптоми нагадували вірусну інфекцію. Спочатку дитину лікували від вірусної інфекції, хлопцеві стало краще, але наступного дня знову погіршало. З'явився різкий біль у животі.

«Ми відразу зробили рентген і побачили на знімку ознаки кишкової непрохідності. Хлопець був дуже виснажений. Ми прийняли рішення про діагностичну лапароскопію і виявили, що кишка защемлюється у кишці. У хлопця були різко перероздуті петлі кишківника. Причиною защемлення кишки став дивертикул Меккеля – рудимент первинної кишки у зародка. У нормі він мав би атрофуватися, коли дитині перев’язали пуповину. У нашого пацієнта він зберігся до 13 років», – розповів хірург Андрій Дрочак.

Читайте також: За сім хвилин до лікарні. Львівська бригада швидкої врятувала пацієнтку з інсультом

Хірурги вирішили проводити відкриту операцію. Інвагінат займав аж 40 см кишки. Уражений відрізок кишки довелося видаляти.

Лікарям вдалося запустити кишківник. Хлопець уже ходить, їсть і уже зовсім скоро повернеться до звичайного життя.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!