У Львові хочуть запровадити триденні квитки на трамваї і тролейбуси. Вартість

10019 0
Восени у Львові має подорожчати проїзд в електротранспорті. Tvoemisto.tv дізнавалося, скільки коштуватимуть місячні картки та як обраховували їхню вартість.
фото: www.ukrainetogo.com

фото: www.ukrainetogo.com

Як розповів у коментарі для Tvoemisto.tv речник ЛКП «Львівелектротранс» Іван Бондар, після обрахунків підприємство запропонувало попередню вартість місячних карток:

для підприємств: трамвай + тролейбус – 270 грн, окремо для трамвая чи тролейбуса – по 180 грн.
для громадян: трамвай + тролейбус – 230 грн, окремо на трамвай чи тролейбус – по 140 грн.
для учнів і студентів: трамвай + тролейбус – 115 гривень, окремо на трамвай чи тролейбус – по 70 грн.

Читайте також: Щоб трамваї не возили повітря. Як визначають доцільність транспортних проектів у Львові. Візуалізація

Економіст «Львівелектротрансу» Надія Федушко пояснила, що тариф для місячних карток розраховували, опираючись на дані Головного управління статистики: «За місяць кількість поїздок по картках у Львові становить 60 разів (одним видом транспорту) і по 45 поїздок двома видами транспорту (тобто разом 90 разів). Відповідно до цього, 60 поїздок по 3 гривні – це є 180 грн. А 90 поїздок по 3 грн – це є 270 грн. Така вартість мала би бути для всіх: і для мешканців, і для підприємств. Однак, ми зробили знижку для населення. Пільгові картки для учнів і студентів обраховувалися вже з розрахунку вартості загальних».

Читайте також: Скільки коштуватиме проїзд після запровадження е-квитка у Львові

За словами Івана Бондаря, під час обрахунків аналізували середній тариф на перевезення в електротранспорті інших міст України (опрацьовували дані за 15 липня 2017 року). Для порівняння, у Харкові один вид загального квитка коштує 300 грн, два види разом (трамвай і тролейбус) – 325 грн. У Вінниці – 240 грн (два види) і 220 (один). В Одесі – 180 і 120 грн відповідно.

«Чинний тариф, який є у Львові (70 грн і 100 грн – авт.) є відверто занизьким. Дешевше в Україні немає ніде, – коментує Іван Бондар. – Також ми пропонуємо запровадити триденний трамвайно-тролейбусний квиток. Тут здебільшого розраховуємо на туристів, які приїжджають до Львова на вихідні. Такий квиток коштуватиме 40 гривень і діятиме у всіх трамваях і тролейбусах міста. Ми подаємо обрахунки і пропозиції. Остаточне рішення за виконкомом міської ради».

Надія Федушко зазначила, що ЛКП «Львівелектротранс» подав пропозицію про запровадження триденних трамвайно-тролейбусних квитків вартістю 40 грн та чекає погодження від міськради.

Водночас, Сергій Журбенко, керівник відділу автоматизованої системи оплати проїзду ЛКП «Львівавтодор», на сторінці у Facebook запропонував свої обрахунки тарифів.

Нагадаємо, у Львові мають прийняти остаточне рішення щодо подорожчання проїзду в електротранспорті до 3 гривень, яке нещодавно підтримали на громадських слуханнях. Тоді під час доповіді заступник з економіки директора «Львівелектротрансу» Олексій Зварич пояснив, що такий тариф є компромісним із міською радою варіантом. Його запровадження дозволить підприємству бути майже не збитковим. 

Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!