У Львові після реставрації показали унікальну картину французького художника

3562 0
Виставка працюватиме до 26 січня 2020 року.
фото: misto-lviv.com

фото: misto-lviv.com

У Палаці Потоцьких відкрили виставку «Жорж де Ла Тур. Таїна одного твору». Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив помічник Генерального директора Львівської національної галереї мистецтв імені Бориса Возницького Василь Мицько.

За його словами, картина є рідкісною, бо в автора полотен збереглося дуже мало. У цьому і її унікальність. Рік тому реставратори галереї почали роботу над перлиною французького живопису. На сьогодні реставрацію завершили та з’явилися нові дані стосовно датування твору, підпису автора та сюжету. Однак досі довкола картини є ще багато знаків питання, тож науковці сподіваються на нові контакти з європейськими колегами для відкриття усіх таємниць.

Читайте також: У Львові після реставрації відкрили чорну кам'яницю. Фото

Після перебування в Галереї у статусі «невиїзної, вразливої для мандрів роботи» «Платіж» поїде до Мілана, де на тематичній виставці представлять інші полотна де Ла Тура. Тож львів’ян запрошують побачити картину, яка перебуватиме у Палаці Потоцьких з 15 до 26 січня.

Жорж де Ла Тур – французький живописець з Лотарингії, народився 13 березня 1593 року.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!