У Львові почнуть ремонтувати внутрішній дворик театру Лесі Українки. Візуалізація

2202 0
Дворик театру за 2,5 млн грн планують завершити до літа наступного року.

Львівський академічний драматичний театр імені Лесі Українки, що на вул. Городоцькій 9 жовтня підписав договір на ремонт внутрішнього дворика. Почати роботи за сприятливих погодних умов планують вже у жовтні-листопаді цього року, а завершити – у березні-серпні наступного року. Про це Тvoemisto.tv розповіла заступниця директорки-художньої керівниці театру Юлія Калиш.

За її словами, тут відремонтують дощову каналізацію, встановлять сходи, огорожі, змонтують браму та освітлення, а також облаштують вуличні меблі і озеленять територію.

«Ми дуже сподіваємось, що погодні умови нам таки сприятимуть, і вже влітку 2021 року зможемо запросити містян та гостей міста на вистави в театральний дворик. Вже навіть вистава нова створена в просторі дворика – «Сни літньої ночі» в режисурі головного режисера театру Дмитра Захоженко», – каже Юлія Калиш.

Читайте також: У закинутому костелі у Демні пройшла вистава Першого театру «Pentecost». Відео

Минулого року, за її словами, ремонти виконали лише в частині водовідведення.

Загальна вартість проєкту капітального ремонту внутрішнього дворика театру ім. Лесі Українки становить трохи більше 2,5 млн грн. 

Читайте також: У Львові реставрують 300-літні скульптури з Домініканського собору

У театрі розповіли, що у 2017 та навесні 2018 років «Інститут просторового розвитку» розробив проєкт «Капітальний ремонт внутрішнього дворика Львівського драматичного театру ім. Лесі Українки на вул. Городоцькій, 36,38». Проведення тендерної процедури з визначенням переможця тривало до липня 2019 року. Відтоді у дворику театру почали ремонтні роботи у частині водовідведення. У проєкт включили додаткові роботи, як-от облаштування гідроізоляції між конструкціями покриття та примикання до стін будівлі театру, капітальний ремонт сходів, які ведуть в підвальні приміщення театру, облаштування огорожі та в’їзної брами.

З ініціативи підрядників договір розірвали і розпочали коригування проєкту. Після коригування проєкту знову оголосили тендер.

Ольга Шведа

Візуалізація театру



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!