У Львові пропонують збільшити вартість паркування до 40 гривень

2004 0
Площі біля храмів у центральній частині Львова у вихідні можуть перетворити на майданчики для паркування. Таку пропозицію 5 грудня під час засідання виконкому Львівської міськради висунув начальник управління транспорту та зв’язку ЛМР Віктор Щир. Крім того, він запропонував у десять разів підвищити вартість години паркування у центральній частині міста у вихідні та святкові дні – з існуючих 4 грн до 40 грн.
Фото: lypneva.com

Фото: lypneva.com

Про це інформує ZAXID.NET.

Пропозиція щодо перегляду тарифу викликала здивування у членів виконавчого комітету. Зокрема, член виконкому Василь Косів погодився, що тариф треба піднімати, але не настільки: «Ті, хто не зможе заплатити таку суму за паркування, залишать своє авто на кілька метрів далі, на сусідніх вулицях. Можливо таке рішення і обмежить в'їзд у центральну частину міста, але воно не зовсім обдумане», – сказав Василь Косів.

Щодо перетворення площ біля храмів у центрі Львова на майданчики для паркування, то це, на думку Віктора Щира, допоможе вирішити проблему паркування у вихідні та святкові дні поблизу церков у центрі міста. Водночас він додав, що пропозицію ще не обговорювали з настоятелями церков.

У свою чергу член виконкому Василь Косів зазначив, що площі перед храмами традиційно є пішохідною зоною, тому влаштовувати там парковку є недоцільно.

Також серед пропозицій, які для врегулювання паркування транспортних засобів у центрі Львова у вихідні та святкові дні висунув начальник управління транспорту, було дозволити паркування на вул. Сербській, зробити односторонній рух від вул. Князя Романа до вул. Винниченка та облаштувати підземні або наземні паркінги при в’їзді до центру.

Натомість заступник міського голови Олег Синютка зазначив, що пропозиції недостатньо обдумані та потребують доопрацювання. Виконком прийняв рішення повернутись до розгляду питання через місяць.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!