На одній із вулиць Львова ліквідують смугу для громадського транспорту

8900 0
Міські автобуси вже не курсують вулицею Волоською.
Фото: Роман Балук

Фото: Роман Балук

У Львові на вул. Волоській ліквідують смугу для руху громадського транспорту. Зараз вона там непотрібна, оскільки автобуси, які проїжджали вулицю раніше, зараз змінили маршрут. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Зазначають, що з такою пропозицією звернулись мешканці і міська комісія безпеки дорожнього руху підтримала цю ініціативу.

«На вул. Волоській смуга вздовж Стрийського ринку у напрямі від центру міста багато років була призначена лише для руху громадського транспорту. Поступово маршрути змінювали рух і кілька місяців тому за зміненою схемою поїхав останній з маршрутів, що тут курсував - №53. Відтак, тепер ця смуга не використовується»– пояснили у міськраді.

Додали, що іншою смугою приватний транспорт рухається в напрямку до центру міста. Облаштовувати тут двосторонній рух недоцільно, оскільки вул. Снопківська, в яку переходить вул. Волоська, теж одностороння в напрямку до центру.  А від центру міста водії їдуть по вул. Франка.

Читайте також: У Львові запрацювали два нові паркувальні майданчики

Замість смуги для громадського транспорту тут планують облаштувати місця для паркування та смугу для велосипедистів.

«Зараз паркування вздовж Стрийського ринку  організоване з виїздом автівок на тротуар. І це створює незручності для пішоходів. А тепер паркування впорядкують, ринок матиме місця для машин доставки товарів», – сказав керівник управління вуличної інфраструктури ЛМР Павло Сирватка.

Щодо велодоріжки, то зараз, за його словами, на вул. Волоській є двостороння велодоріжка, що пролягає по тротуару. Однак, вона не дуже зручна для руху в обидва напрямик. Тому її розділять: існуючу доріжку залишити для руху від центру міста, а на проїзній частині облаштувати окрему велосмугу в напрямку до центру міста.

У міськраді сподіваються, що такі зміни покращать рух на перехресті вулиць І.Франка Снопківська Людкевича  Волоська- Кубійовича. Також забудовник, який здійснює будівництво біля цієї розв’язки, має впорядкувати там громадський простір. 

Нову схему організації дорожнього руху з урахуванням паркування та велоінфраструктури мають до середини квітня наступного року.

Нагадаємо, у Львові вздовж паркової частини вул. Віри, Надії, Любові заборонять паркування. Відповідну ініціативу управління транспорту та перевізників підтримала міська комісія з безпеки дорожнього руху.

Тетяна Дзяма

____________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!