У Львові протягом тижня транслюватимуть ізраїльські фільми. Програма

2074 0
У час Хануки – єврейського свята чуда, празника перемоги у війні між святістю і нечистотою – вчора у Львові розпочався Тиждень ізраїльського кіно. Фестиваль відкрився демонстрацією фільму «Десь там» режисерки Естер Амрамі.
фото: afisha.bigmir.net

фото: afisha.bigmir.net

Генеральний директор КМКФ «Молодість» Андрій Халпахчі сказав, що ізраїльське кіно сьогодні є насправді дуже цікавим. «За всі роки незалежності України тільки два ізраїльські фільми були у нашому прокаті. Це абсолютний нонсенс. Ізраїльське кіно тепер дуже яскраво розвивається. Фільми, які покажуть у рамках Тижня ізраїльського кіно у Львові, отримали призи на дуже багатьох фестивалях, два фільми отримали призи на кінофестивалі «Молодість», серед них і стрічка «Десь там» режисерки Естер Амрамі», – зазначив він, і додав, що два місяці тому в Ізраїлі відбувся фестиваль українського кіно і була підписана угода про спільне кіновиробництво.

Загалом, під час фестивалю представлять шість нових ізраїльських стрічок. Вартість одного кіносеансу – 40 грн.

Програма Тижня ізраїльського кіно у Львові, кінотеатр Кінопалац «Коперник»:

П’ятниця, 11 грудня о 19:00

«Дива»

 Режисер: Аві Нешер

Веселий нероба Арнау веде безтурботне життя: підробляє барменом, курить марихуану й розмальовує столицю Ізраїлю графіті, які оживають, коли на них ніхто не дивиться. Якось він помічає, що з вікна сусіднього будинку б’є дивний промінь світла. З цієї миті Арнау затягує скажений вихор пригод з крутими поворотами, похмурими таємницями й прихованими небезпеками.

Субота, 12 грудня о 19:00

«Таємниця»

Режисер: Владек Занковський

У руках Макса опиняється древній сувій, котрий описує всю історію людства від початку до кінця. З наміром використати цю інформацію для власної вигоди Макс запускає механізм, який починає впливати на його власне життя.

Неділя, 13 грудня о 19:00

«Принцеса»

Режисер: Талі Шалом-Езер

12-річна Адар живе у тісній квартирі з мамою Альмою та молодим вітчимом Міхаелем. Ці троє співіснують у досить нетрадиційний спосіб: Адар часто спить у ліжку з Альмою та Міхаелем. Доки Альма працює, близькі взаємини Адар із вітчимом набувають темних відтінків, включаючи рольові ігри зі зміною статі, які перетворюють фантазію на наругу. Коли домашній побут Адар стає чимдалі нав’язливішим, вона починає шукати допомоги ззовні, та виявляється, що вона мусить потоваришувати з Аланом, дуже схожим на неї безпритульним хлопчиком, для того, щоб впоратися з цією проблемою.

Понеділок, 14 грудня о 19:00

«Прощальна гулянка»

Режисер: Тал Граніт і Шарон Маймон

Група друзів у будинку пристарілих в Єрусалимі побудувала машину для самостійної евтаназії, аби допомогти добровільно піти з життя своїй смертельно хворій подрузі. Коли чутки про машину починають ширитися, все більша кількість людей просить у них допомоги, і невдовзі друзі стикаються з емоційною дилемою.

Вівторок, 15 грудня о 19:00

«Цинік Бааль»

Режисер: Орен Штерн

Комедійна драма, яка розповідає історію буржуазної сім’ї Ґева з Єрусалиму. Коли мати сімейства Ора впадає в кому після автомобільної аварії, її близькі намагаються всіляко повернути жінку до життя.

Джерело: zik.ua.

Опублікувала Наталія Середюк

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!