Що буде з опаленням та зі світлом на Львівщині і якою буде погода цього тижня. Підсумки доби

1318 0
Нині 22 серпня та 545 доба героїчного протистояння російській агресії.
Львів без світла. 10 жовтня 2022 року. Фото ілюстративне: Роман Балук

Львів без світла. 10 жовтня 2022 року. Фото ілюстративне: Роман Балук

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулось близько 30 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 7 ударів по районах зосередження противника. Уражено 4 пункти управління та 3 артилерійських засоби на вогневих позиціях ворога.

Читайте також: В Україні можуть створити військову поліцію. Чим вона буде займатися. Метою є підтримання дисципліни.

Ключові події:

1. Україна може припинити безвіз з Ізраїлем найближчими днями. Така ініціатива почала розглядатися після різкого збільшення кількості депортацій українських біженців з Ізраїлю.

Читайте також: В одній із громад Львівщини демонтували вже 80% радянських пам’ятників. У Золочівській громаді залишилося лише 9 таких.

Та: На Львівщині невідомі пошкодили два пам’ятники. На пам’ятнику Тарасові Шевченку пошкодили струни бандури, а погруддя дрогобичанина, героя радянського союзу Григорія Геврика скинули з підніжжя;

2. Коли Львівщина буде повністю готова до опалювального сезону. «На 100% підготуватися область має до 1 жовтня. Майже усі котельні, теплові пункти, насосні станції, водоканали та теплоенерго забезпечили резервними джерелами живлення, інші – у процесі. Працюємо над тим, щоб бути максимально готовими до різних варіантів розвитку подій в осінньо-зимовий період», – йдеться у повідомленні Львівської ОВА.

На цю ж тему: Чи вимикатимуть на Львівщині світло під час опалювального сезону. «Львівщина − одна з областей, яка найбільше постраждала, і наші підстанції в тому числі. На даний момент ми повинні зробити все, щоб відновити їх та забезпечити людей електроенергією, теплом і водою у час зими. Завдання вкрай важкі, тому що ворог і надалі буде бити по підстанціях, але зробимо все від нас належне, щоб цей опалювальний сезон пройшов без проблем», − розповів голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Читайте також: У деяких районах Львова раптово вимкнули світло. У чому причина. У «Львівобленерго» повідомили, що відключення електроенергії сталося внаслідок аварії у мережах «Укренерго».

Та: Пальне в Україні здорожчало. Аналіз вартості на різних заправках. Зокрема, консолідована мережа АЗС групи «Приват» (ANP, Avias тощо), яка нараховує близько 950 АЗС, підвищила ціни на пальне на 1 грн/л. Бензин марки А-95 здорожчав до 51 грн/л, А-95+ – до 51,50 грн/л, бензин А-92 – до 50 грн/л, дизельне пальне – до 51 грн/л;

3. У Львові за понад 22 млн грн планують капітальний ремонт басейну в навчальному закладі. Згідно з технічним завданням, за ці кошти планують оновити вікна, підлогу та двері, провести внутрішнє опорядження. Також всередині приміщення планують відремонтувати стіни, встановити вітражі та ванну басейну. Окрім цього, вказали про облаштування фасаду приміщення, відмостки та вентиляції.

Читайте також: Не платив за землю. Львів відсудив від забудовника півмільйона гривень. На забудовника подали до суду з вимогою повернути Львівській міськраді кошти за користування земельною ділянкою з липня 2019-го до жовтня 2021 року.

Та: На декількох перехрестях Львова не працюватимуть світлофори. У чому причина. У Львові замінять опори для світлофорів. Нині розпочинають роботи на перехресті вулиць Сахарова – Вітовського – Коперника.

4. П’ятеро мешканців Львівщини, які плавали у річці Стрий, захворіли на лептоспіроз. Більшість хворих, а саме п’ятеро – мешканці Стрийського району, Дрогобича та Моршина. Усі вони плавали у річці Стрий. Лікарі припускають, що саме під час плавання вони заразилась. За останній місяць з лептоспірозом до інфекційної лікарні госпіталізували шестеро хворих з цього району. Усі вони поступили у дуже важкому стані.

Читайте також: На Львівщині незаконно вирубали дерев на понад 1 млн грн. Його через суд зобов’язали повернути кошти в бюджет.

5. Спекотно, але місцями дощі. Якою буде погода цього тижня у Львові. 22 серпня вночі та вранці слабкий туман. Уночі 14 – 19°, а вдень 25 – 30°. 23 серпня місцями очікуються короткочасні дощі та грози. Уночі 12 – 17°, вдень 25 – 30°. 24 серпня уночі 12 – 17°, а вдень 25 – 30°. 25 – 26 серпня буде без опадів. Уночі 13 – 18°, вдень 28 – 33°.

Слава Україні. Гарного Вам дня!

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!