На Арені Львів та в Палаці мистецтв розгорнули центр і штаб для переселенців

1857 0
Також мешканців просять повертатися додому до 23:00 год.
Фото: Дім

Фото: Дім

У Львові готуються приймати переселенців. Зокрема, у Палаці мистецтв на Коперника розгорнули гуманітарний штаб, а на Арені Львів облаштували центр прийняття переселенців та подальше їхнє розміщення. Про це повідомив голова ЛОДА Максим Козицький під час брифінгу.

Читайте також: Напад Росії на Україну. Оперативна інформація. Оновлюється

«Гуманітарний штаб розгорнутий у Палаці мистецтв на Коперника, 17. Відповідно там можна отримати всю інформацію щодо надання гуманітарної допомоги, розселення, забезпечення всім необхідним. Так само на Арені Львів розгорнутий центр для прийняття переселенців і подальше їх відправлення на тимчасове проживання», – сказав очільник області.

Також він закликав мешканців, які мають можливість прийняти людей з інших областей, зголоситися та допомогти з поселенням.

«Поки не володіємо точною кількістю людей, які вже перетнули межі Львівської області, але колона, яка постійно рухається з Києва у напрямку Чопа, доволі велика. Всіх по необхідності розселяємо. Будуть задіяні школи для розселення, також гуртожитки університетів, санаторії. Просимо зголошуватися людей, які мають вільні місця вдома для розміщення переселенців», – зауважив він.

Читайте також: Паніка небезпечна. Що радить робити психологиня, коли страшно через війну 

Мешканців просять повертатися додому не надто пізно, аби була можливість відслідковувати переміщення вулицями міста та області. У разі звучання вночі сирен «повітряна тривога» люди повинні якомога швидше переміститися до укриттів, які є поруч з помешканнями.

«Мешканцям краще менше перебувати на вулицях, максимум до 23:00 год, для того, щоб ми могли відслідковувати пересування на вулицях. Знаходитися зі своїми рідними, близькими, і не панікувати. Звернутися до територіальної допомоги, медиків, волонтерів, аби отримати інформацію, як можна бути корисними громаді», – сказав Козицький.

Зі його слів, до кінця завтрашнього дня при в’їзді та виїзді зі Львова мають встановити блокпости. Також посилили патрулювання львівського аеропорту. Усіх небайдужих закликають долучатись до патрулювання, підрозділів тероборони, добровольчих загонів, волонтерських об’єднань.

Читайте також: Як поводитися під час обстрілів. Інструкція СБУ 

Нагадаємо, що президент Росії Володимир Путін о 4 ранку виступив з екстреним зверненням до росіян та заявив про початок «спеціальної військової операції». Він каже, що своє рішення ухвалив, після того, як до нього звернулися ватажки самопроголошених «республік» на Донбасі. Через це на всій території України вводять воєнний стан. Небо над Україною закрили. Зокрема, через закриття повітряного простору України всі рейси з/до аеропорту Львів скасували.

Оперативна інформація про напад Росії на Україну, що постійно оновлюється, читайте за посиланням



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!