У Львові за маршрутом трамваю на Сихів встановлять «розумні» світлофори

3273 0
У Львові функціонує 29 так званих «розумних» світлофорів, які встановлено за маршрутами трамваїв №2 і 6. Нині планують встановити подібні контролери руху біля пішохідних переходів за маршрутом трамваю на Сихів, будівництво якого планують завершити цього року. Про це Tvoemisto.tv розповів провідний інженер відділу організації та безпеки дорожнього руху ЛКП «Львівавтодор» Ігор Могила.
фото: tvoemisto.tv, thesundaytimes.co.uk

фото: tvoemisto.tv, thesundaytimes.co.uk

Особливість цих світлофорів полягає у тому, що вони працюють в адаптивному режимі і мають на меті розвантаження транспортного руху. Пріоритетним для них є електротранспорт і завдяки даним із відеоадаптерів вони вираховують, коли треба дати трамваю «зелене світло». Завдання «розумних» світлофорів – безпека руху на дорогах міста та створення умов для пріоритету в русі для громадського транспорту. Проте вони обладнані таким чином, щоб реагувати і на кількість машин.

Читайте також: Чи поїде трамвай на Сихів ще до нового року?

«Весною цього року ми робили експеримент – «розумні» світлофори тимчасово працювали у звичному режимі. Це показало, що вони дієвіші, коли реагують на кількість машин і ставлять у пріоритет громадський електротранспорт. Це дає змогу трохи розвантажити рух», – розповів Ігор Могила.

Також провідний інженер відділу організації та безпеки дорожнього руху ЛКП «Львівавтодор» розповів, що нині обговорюють можливість встановлення «розумних» світлофорів за маршрутом трамваю на Сихів.

Нагадаємо, також у Львові на зупинках громадського транспорту у співпраці з ЄБРР встановлено 24 інформаційних табло – за маршрутами трамваїв №2 і 6.

Розмовляла Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!