У Львові триває голосування за «Львів'янина року»

3210 0
Сьогодні вночі завершується голосування, у якому мешканці міста можуть обрати людей, які заслуговують звання «Почесний громадянин міста», «Львів'янин року» та звання «Шляхетна львівська родина». Голосування розпочалося 4 квітня і тривало 10 днів.

Долучилися до голосування щодо присвоєння звання «Почесний громадянин міста" більше 5,5 тис осіб. Серед кандидатів на цю нагороду художник Микола Бідняк (посмертно), другий заступник голови правління ГО «СПАС» Олег Пилипенко, пам'яткоохоронець Андрій Салюк. На даний момент у голосуванні лідирує Олег Пилипенко, із 70% голосів.

Претендентами на звання «Львів'янин року» є музикант Святослав Вакарчук, засновник музею Квітки Цісик Роман Грицевич, та член ГО «Спас» Андрій Козицький (він лідирує із 78,9% голосів).

Претендентами на звання «Шляхетна львівська родина» є подружжя Телюк ( Телюк Володимир Ігорович, власний кореспондент на Львівщині телеканалу «Україна»,  та Кісіль Ольга Іванівна) та родина Косівих (Михайло Васильович Косів – український політик, Марія Антонівна  Косів– журналіст). Лідирує, із 77% голосів родина Косівих.

Утім, за словами заступника начальника управління культури Михайла Мороза перемога у публічному голосуванні – це ще не запорука того, що саме ця людина отримає нагороду. Адже, у міській раді створено комісію у справах відзнак - саме вона шляхом голосування визначить переможця у кожній з номінацій, а результати голосування на сайті міськради додадуть переможцю лише один голос.

До комісії у справах відзнак входять керівники профільних депутатських комісій, секретар ЛМР, керівник департаменту міського голови, керівники депутатських фракцій, тощо.

Завтра, 15 квітня заплановане засідання комісії. На засіданні члени комісії можуть також додати свої пропозиції щодо кандидатур на почесні звання, а також відбудеться голосування.

Особи, що отримають почесні звання на урочисній сесії на День Міста будуть нагороджені дипломами, нагрудними знаками та посвідченнями, а також отримають право пільгового поховання на Личаківському кладовищі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!