У Львові шквальний вітер повалив дерева та зніс дахи будинків

5579 0
Вітер повалив дахи, дерева та пошкодив лінії електропередач.
Фото: Орест

Фото: Орест

У Львові вчора, 21 жовтня, шквальний вітер повалив дерева, дахи та фасади будинків. Одне з дерев впало на припаркований автомобіль. Про це у соцмережах повідомляють самі львів’яни.

Читайте також: У Львові на вулиці Степанівни обвалилася стіна житлового будинку

Про повалення даху та зірвані лінії електропередач у коментарі Тvoemisto.tv повідомив мешканець Орест. За його словами, на вул. Дубнівській, де він мешкає, вчора на одному з будинків вітер зірвав дах. Він упав на дроти, по цілій вулиці та кількох прилеглих від учора немає світла. Це район біля Залізничної райадміністрації, де є травмпункт.

Також, додає він, на кількох вулицях від учора нема світла та тепла. Недавно у цьому будинку, де зірвало дах, була пожежа.

Читайте також: У результаті обвалу стіни будинку у Львовіі загинув 17-річний юнак

«Надзвичайники мали б прибрати цей обгорілий дах. Тепер його здув вітер і він звисає на дротах. На щастя, що нікого не вбило. Також зверху падає цегла. Ми вже телефонували до пожежників – кажуть, що це не їхня справа. Комунальники, у Львівобленерго та на Гарячій лінії або не піднімають слухавки, або обіцяють, що допоможуть і перекладають з години на годину. Досі ніхто до нас не приїхав», – додає він.

Також учора, о 15:20, у Львові на вул. Шевченка, 25 на припаркований у дворі будинку автомобіль впало дерево, повідомляє керівник «Варта1» Ігор Зінкевич.

Момент падіння потрапив накамеру спостереження.

На вул. Городоцькій обвалився шмат фасаду.

А на Левандівці вівдрвався шмат даху.

Читайте також: Алярм! У Львові немає ефективної системи оповіщення

Ще один неприємний інцидент стався на вул. Олени Степанівни, 32. Там обвалилась стіна житлового будинку, впала на тротуар, пробила дах приміщення їдальні.

Як повідомили у коментарі Тvoemisto.tv у пресслужбі Львівської міськради, станом на ранок їм відомо лише про 8 повалених дерев. Усі їх уже прибрали.

Нагадаємо, у серпні негода у Львові повалила 27 дерев, з них 9 по місту і 18 у парках. Також буревій поламав 15 гілок. У місті також сталося підтоплення на вул. Ряшівська-Городоцька. Про те, що потрібно для того, аби налагодити ефективну систему оповіщення, яка б попереджала про небезпеку, читайте у матеріалі.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!