У Львові замінили понад 150 світлофорів

789 0
У місті 80% світлофорів є енергоощадними.
Фото: Львівавтодор

Фото: Львівавтодор

У Львові продовжують змінювати старі лампові світлофори на нові світлодіодні. Із запланованих 288 вже змонтовано 167 сучасних економних світлофорів. У місті 80% світлофорів є енергоощадними. Про це повідомили у ЛКП «Львівавтодор».

Основними перевагами нових світлофорів є:

  • споживання у 5-10 разів менше електроенергії. Якщо одна секція старого лампового світлофора споживає 100 Вт, то світлодіодний українського виробництва – 15-18 Вт, а аналоги імпортного виробництва – 10-12 Вт;

  • краща видимість сигналів світлофора для водіїв та пішоходів;

  • підвищення безпеки для всіх учасників дорожнього руху.

Читайте також: «Смарт-перехрестя» у Львові. Як працюють і де можуть з'явитися

Загалом ЛКП «Львівавтодор» обслуговує 167 світлофорних об'єктів, а це – понад 2100 світлофорів різного типу. Якщо на січень 2024 року у місті залишалось близько 600 лампових світлофорів, то зараз – вже близько 400.

Нагадаємо, що у Львові замінили пошкоджену світлофорну опору на перехресті просп. Червоної Калини з вул. Скрипника. Через транспортну пригоду опора фактично переламалася навпіл та похилилася на контактну мережу.

_____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!