У Львові затвердили межі парку біля Стрийського автовокзалу

1199 0
Це має забезпечити ефективне використання земель міста, зберегти зелені насадження та організувати відпочинок мешканців.
ФОТО: GOOGLE-MAPS

ФОТО: GOOGLE-MAPS

У Львові затвердили межі парку Архангела Михаїла, що на вул. Стрийській біля головного автовокзалу. Відповідну ухвалу підтримали на сесії депутати Львівської міськради у четвер, 4 листопада.

Ухвала передбачає затвердження для ЛКП «Зелений Львів» проєкту землеустрою щодо відведення земельних ділянок та постійного користування ділянкою, площею 4,1917 га для його збереження та використання. Це має забезпечити ефективне використання земель загального користування міста, зберегти зелені насадження та організувати відпочинок мешканців.

Читайте також: Як занепав «символ Львова», або Чи зміниться щось на Стрийському автовокзалі

Водночас, як дізнавалося раніше Tvoemisto.tv, у бюджеті Львова цього року не передбачили коштів на відновлення парку Архангела Михаїла. У травні 2019-го року львів’яни створили петицію про його відновлення, яка набрала пів тисячі голосів. Пізніше депутати ЛМР під час засідання підтримали цю петицію.

Зазначимо, що коли львівські архітектори проєктували автовокзал, то за ним більше нічого не мало бути. Тут передбачали кінець міста. Однак згодом виник ще один район, який стрімко почав розвиватися після відкриття «Арени Львів». З боку вулиці Стрийської, де головний вхід у автовокзал, мала бути зелена зона, оскільки через те, що цією частиною пролягає стратегічний водогін, будувати нічого не можна. Навколо автовокзалу також мав бути благоустрій і озеленена територія.  

Згідно з проєктом архітекторів, громадський транспорт до автовокзалу мав під'їжджати з боку вулиці Стрийської до кільця перед входом у вокзал. Тролейбусну лінію проклали лише через кілька років і не там, де планували проєктанти. Через цей збій занепала і зелена зона навколо вокзалу, адже тепер люди туди просто не доходять. 

Читайте також: Навколо автовокзалу. Як врятувати від депресії новий район на околицях

Сьогодні зелена зона навколо автовокзалу має 4 гектари, але раніше вона була більшою. Навколо почали створювати нові будівлі, які займають близько трьох гектарів і територію продовжують забудовувати далі.

Нагадаємо, що низка парків у Львові досі не мають визначених меж. Детальніше про це читайте за посиланням.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!