У молодшій та середній школі запровадять ЗНО

7281 0
Міністерство освіти хоче впровадити оцінювання для аналізу якості навчання.
Фото: uezd.com.ua

Фото: uezd.com.ua

Учні четвертих та дев’ятих класі також здаватимуть зовнішнє незалежне оцінювання. Як зазначила екс-заступник міністра освіти, віце-президент Київської школи економіки Інна Совсун, згідно з проектом закону «Про освіту» передбачається перехід на 12-річну школу, при цьому останні три роки навчання в старшій школі будуть профільними. Таким чином, доступ до навчання  старшій школі буде проводитися на підставі результатів оцінювання. « Таким чином, іспит після 9-го класу матиме характер іспиту високих ставок (high-stakes exam). У такому випадку цей іспит має проводитись на основі тих самих процедур, що і ЗНО для вступу до ВНЗ задля гарантування незалежності та об'єктивності проведення і визначення результатів», - розповіла вона у коментарі «Дзеркалу тижня».

Читайте також: Освіта 3.0. Для реформи Львову достатньо двадцять нестандартних шкіл

У початковій школі планують за допомогою процедури ЗНО моніторити якість освіти. Втім, дослідження буде проводитися не на всіх четвертокласниках, а лише на вибірці. За словами директора УЦОЯО Вадима Карандія, вибірка становитиме 400 тисяч.

«Цього достатньо, щоб встановити, які тенденції існують у початковій школі з точки зору формування читацьких та математичних компетенцій випускників. І це будуть дуже хороші дані для аналізу Міністерству освіти, НАПНУ та ін.», - сказав він.

Читайте також: Чому дорослим не слід боятись інклюзивної освіти

Опублікував Ярослав Сиваківський


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!