У МОЗ кажуть, що у «червоних» карантинних зонах вибори не скасовуватимуть

1245 0
Їх можуть скасувати лише у разі введення надзвичайного стану.
Фото: Новини Лохвиччини

Фото: Новини Лохвиччини

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко сказав, що місцеві вибори, призначені на 25 жовтня, відбудуться і у «червоних» карантинних зонах. Про це пише РБК-Україна.

«Якщо не буде введено надзвичайний стан, то вибори будуть проведені, зокрема, і в червоній зоні», – каже Віктор Ляшко.

За його словами, для підготовки до виборів у плані епідеміологічної безпеки візьмуть приклад Польщі.

Читайте також: Голова Львівської облради Олександр Ганущин захворів на Covid-19

Нагадаємо, раніше в РНБО сказали, що на день виборів – 25 жовтня – в Україні, за прогнозами, може бути 360 тис. хворих на коронавірус.

Виборча кампанія в Україні стартує 5 вересня. 25 жовтня українці обиратимуть місцеву владу – ради та голів ОТГ.

Додамо, що у Львові про наміри балотуватись на посаду голови Львівської ОТГ заявили восьмеро кандидатів: Андрій Садовий (чинний міський голова), Юлія Гвоздович (депутатка ЛМР), Ярослав Рущишин (народний депутат), Оксана Юринець (колишня народна депутатка), Юрій Бунь (підприємець, стоматолог), Ігор Зінкевич (депутат ЛМР), Руслан Кошулинський (колишній нардеп), Володимир Гірняк (заступник голови Львівської облради).


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!