Як залучатимуть студентів-медиків до виявлення хворих на коронавірус

2150 0
У Міністерстві запевняють, що готові навчити студентів-медиків проводити експрес-тести.
фото: santiamhospital.org

фото: santiamhospital.org

Міністерство охорони здоров’я планує створити мобільні бригади зі студентів-медиків, щоб виявляти випадки захворювання на коронавірус. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко на брифінгу сьогодні, 24 березня.

Він розповів, що МОЗ звернулося до керівників структурних підрозділів охорони здоров'я обласних державних адміністрацій та керівників вишів медичного профілю, щоб відпрацювати механізми можливого залучення студентів, а також лікарів-інтернів до боротьби з корона вірусною хворобою.

Читайте також: У Львові для пацієнтів з підозрою на коронавірус підготували 1500 ліжок. Перелік лікарень

«Зараз ми відпрацьовуємо алгоритми створення мобільних бригад, які повинні піти на підтримку допомоги сімейним лікарям. Оскільки сімейних лікарів, можливо, буде не вистачати, щоб першими виїжджати на виклики до хворих на дому. Саме тут будуть потрібні студенти-медики, які можуть приїхати, оцінити стан важкості перебігу хвороби. Надалі або викликати швидку, якщо є ургентний випадок, або встановити разом із сімейним лікарем медико-санітарне спостереження і проводити лікування хворого в амбулаторних умовах», – каже він.

Віктор Ляшко також наголосив, що МОЗ готове навчити студентів-медиків проводити експрес-тести, аби можна було проводити сортування хворих уже на місці виклику і зменшити навантаження на інші системи.

«Оскільки, ми розуміємо, що залучення бригад екстреної медичної допомоги для проведення тестування і всіх виїздів, ми можемо втрати бригади швидкої допомоги для викликів на інші ургентні випадки, такі як інсульти, інфаркти, де швидкість надання медичної допомоги рахується в секундах», – додав він.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!