У наступному році 10 мільйонів пенсіонерів отримають підвищення пенсій

1834 0
Також продовжиться програма доплат для пенсіонерів старших за 80 років, що мають страховий стаж 20/25 років.
Фото: physicsworld.com

Фото: physicsworld.com

Мінсоцполітики склало інформаційний календар підвищень пенсій, які відбудуться наступного року за результатами рішень, прийнятих Урядом. Про це повідомляє пресслужба Кабміну.

Загалом підвищення пенсій у 2021 році отримають близько 10 мільйонів пенсіонерів. Відбуватись це буде у 5 етапів для різних категорій.

Читайте також: В Україні пропонують скасувати медичні довідки при прийомі на роботу

Найбільш захищеними будуть пенсіонери, які мають повний страховий стаж, тому працювати «в білу» вигідніше. Так, у осіб, старших за 65 років, які мають страховий стаж 30 років (жінки) та 35 років (чоловіки), мінімальна пенсійна виплата протягом 2021 року зросте на 500 гривень, і вони будуть отримувати не менше 2600 гривень.

Також продовжиться програма доплат для пенсіонерів старших за 80 років, що мають страховий стаж 20/25 років, та розпочнеться програма для пенсіонерів старших за 75 років з повним стажем. У календарі відображені дати індексації пенсій та перерахунку пенсій працюючим пенсіонерам.

Нагадаємо, що з наступного року пенсіонерам, старшим 75 років, у яких пенсія не перевищує розмір середньої зарплати в Україні, щомісяця доплачуватимуть до 400 грн.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!