У січні-лютому до Землі наблизиться комета, яку можна буде побачити неозброєним оком

4263 0
Комета C/2022 E3 (ZTF) зараз проходить через внутрішню частину Сонячної системи.
Фото: Chris Schur

Фото: Chris Schur

У січні-лютому 2023 року до Землі наблизиться комета C/2022 E3 (ZFT) настільки, що її можна буде побачити неозброєним оком. Виявлена у березні 2022 року за допомогою інструментів Zwicky Transient Facility Паломарської обсерваторії у Каліфорнії комета робить свій перший близький проліт повз Землю за 50 тисяч років. Про це повідомляє Liga.Tech.

Комета C/2022 E3 (ZTF) зараз проходить через внутрішню частину Сонячної системи. Вона максимально наблизиться до Сонця 12 січня, а потім пролетить повз Землю, максимально наблизившись до нашої планети 1-2 лютого.

Читайте також: До Землі вперше і востаннє наблизилася комета Леонарда

Ймовірно, комету можна буде побачити неозброєним оком. У бінокль чи телескоп комету буде видно упродовж кількох днів. За даними NASA, у Північній півкулі комету можна буде побачити в ранковому небі.

Нагадаємо, що минулого року в цей час астрономи вперше спостерігали за смертю червоної надгігантської зірки у реальному часі. Після загибелі вона перетворилася на зорю, яка збільшує свою світність у мільярди разів.
Ольга Коваль

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!