У центрі Львова водили великодні гаївки. Фото

876 0
До участі запросили дітей та фольклорні ансамблі Львівщини.
Фото: ЛОВА

Фото: ЛОВА

У вівторок, 7 травня, на проспекті Свободи, біля пам'ятника Тараса Шевченка провели великодні гаївки. Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

До участі запросили дітей та фольклорні ансамблі Львівщини. Також кожен охочий зміг не лише ознайомитися з давніми традиціями як глядач, а й взяти безпосередню участь в цьому святковому дійстві.

Гаївки водили дівочий вокально-хореографічний ансамбль «Панночка» та парубочий вокально-хореографічний ансамбль «Джура» під керівництвом художнього керівника та балетмейстера Ігоря Федака, балетмейстера та заслуженого артиста України Володимира Городиського, а також хормейстерів Соломії Волошиної та Андрія Волошина.

«Гаївки є важливою частиною культурної спадщини та підтримують зв'язок між сучасністю і стародавніми традиціями. Це є не лише вираз народної творчості, але й важливе культурне надбання, що відображає традиції, віру та спосіб життя українського народу. Вони відіграють роль у збереженні і передачі культурної спадщини, стимулюючи інтерес до національної ідентичності», – зазначив засутупник начальника Львівської ОВА Іван Собко.

Нагадаємо, що на Великдень, 5 травня, у Львівському музею народної архітектури та побуту ім. Климентія Шептицького зафіксували найбільшу кількість відвідувачів – понад 10 тис. людей за день. 

Фото: ЛОВА

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!