Глава УГКЦ Блаженніший Святослав привітав вірян та Великдень у Львові. Підсумки доби

753 0
Нині 5 травня та 802 доба героїчного спротиву агресії рф.
Блаженніший Святослав / Фото: ЛМР

Блаженніший Святослав / Фото: ЛМР

Акцент дня: Глава УГКЦ Блаженніший Святослав привітав вірян з Великоднем. У Великодньому привітанні Блаженніший Святослав ствердив, що у Воскреслому Спасителеві міститься розкриття таємниці людського земного страждання та шляху, навіть змісту людської смерті. Позаяк бачимо, що життя після смерті реально існує.

На цю ж тему: Великдень 2024 у Львові. Все про цьогорічне святкування.

Tvoemisto.tv зібрало актуальну інформацію.

Та: На Львівщині посилили патрулювання. Що відомо.

Окрім того, Служба безпеки закликала у період Великодня обмежити відвідування масових заходів.

Ситуація на фронті: Скасовано статус «обмежено придатного». Хто має пройти ВЛК. Громадяни, які були визнані «обмежено придатними», мають повторно пройти ВЛК протягом 9 місяців після набрання чинності закону (до 4.02.2025 р.).

Читайте також: Хто має оновити дані в ТЦК після набрання чинності закону про мобілізацію. З 18 травня це мають всі чоловіки від 18 до 60 років, зокрема ті, у кого закінчилась дія висновку ВЛК з попереднього року.

Та: П’ять громад Львівщини придбали лише по одному дрону для ЗСУ від 2022 року. Львівська область придбала 5 026 дронів на суму 230 млн 508 тис. гривень і зайняла друге місце в Україні.

Ключові події:

1. Львів’ян запрошують на Великодні гаївки. У музеї Михайла Грушевського у Львові у п’ятницю, 10 травня, співатимуть і водитимуть святкові гаївки.

Читайте також: У Львові «Дударик» виступить з концертом до Дня матері. Подія відбудеться у Львівській національній філармонії імені Мирослава Скорика;

2. В одному з районів Львівщини діє заборона на відвідування лісів. Мостиська міська рада повідомила про заборону відвідування лісів Яворівського району.

Читайте також: Ще на чотири земельні ділянки продадуть права оренди на Львівщині. Кінцевий строк подання цінових пропозицій – до 20:00 год. 9 травня 2024 року;

3. В Україні по-новому маркуватимуть навчальний транспорт в автошколах. Термін «Учбовий транспортний засіб» змінюється на «Навчальний транспортний засіб».

Читайте також: Залізничне сполучення зі Львовом найпопулярніше в Україні. Між Києвом та Львовом перевезли 412 тисяч людей;

4. Студенти у Львові можуть взяти участь у проєкті та запустити власну справу. Що відомо. Участь у проєкті безкоштовна. Охочим долучитися потрібно заповнити анкету за посиланням. Реєстрація триває до 20 травня.

Читайте також: У Львові за понад 5 млн відкрили нову амбулаторію сімейної медицини. Завідувачка амбулаторії Оксана Мороз каже, що у планах – створити ще Школу материнства і Школу імунізації, а також придбати портативний УЗД-апарат;

5. Нині можна відвідати ботанічний сад і оранжереї у Львові. Що там цвіте. Зараз на території саду рясно квітують бузки, деревовидні півонії та рододендрони, які є однією з найбільших колекцій в Україні.

Читайте також: Коли дітям у Львові можна буде відвідати залізницю та скільки це коштує. Сезон відриється 11 травня.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!