У Європейському Союзі вважають, що Україна не виконала всі вимоги для скасування віз

2139 0
Євросоюз не вважає, що Україна виконала всі законодавчі зобов'язання в рамках переходу до скасування віз. Про це повідомив народний депутат від "БПП" Сергій Лещенко на сторінці в Facebook після зустрічі в Брюсселі з високопоставленими представниками дипломатичного відомства ЄС.
фото: photofact.in.ua, facebook

фото: photofact.in.ua, facebook

За словами депутата,  Україна виконала лише три з п'яти вимог для переходу до ухвалення відповідного рішення.

ЄС зараховує ухвалення поправок до трьох законів минулого тижня, але не зараховує закон про декларування, за яким кримінальна відповідальність запроваджується лише з 2017 року; Зокрема, ЄС чекає на формування Національного агентства запобігання корупції.

Читайте також: Що передбачає «безвізовий режим»: 12 нюансів для українців. Інфографіка

Сергій Лещенко зазначив, що якщо Україна хоче скасувати візи влітку 2016 року, вона в найближчі тижні повинна поправити закон про декларування, повернувши кримінальну відповідальність за брехню в деклараціях вже в цьому році, а також добрати трьох членів НАЗК.

 

 

Новини з Брюсселю після зустрічі з високопосадовими представниками дипломатичного відомства ЄС:Євросоюз не вважає, що ...

Опубліковано Сергієм Лещенком 24 лютого 2016 р.
«Проблема в тому, що в одному пакеті з Україною по скасуванню віз перебуває Грузія, яка вже багато місяців тому виконала всі вимоги ЄС та чекає на аналогічні кроки України. Декілька тижнів тому президент Єврокомісії Юнкер пообіцяв прем’єр-міністру Грузії, що якщо Україна не виконає всі додаткові вимоги найближчими тижнями, україно-грузинський пакет буде розірвано», - повідомляє політик

 

Лещенко наголосив, що розрив українсько-грузинського пакета загрожує тим, що Україна може потрапити в пакет до Туреччини, а це загальмує процес скасування віз на багато місяців.

Читайте також: Куди українці можуть їхати без віз? Перелік країн

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!