Залужний прокоментував мобілізацію 500 тис. українців та що зміниться для львів’ян з 1 січня. Підсумки доби

2893 0
Нині 27 грудня та 672 доба героїчного протистояння російській агресії.
фото з відкритих джерел

фото з відкритих джерел

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки на Львівщині пролунав о 11:17, відбій – о 12:54. Фіксувався зліт МіГ-31К.

Акцент дня: Що зміниться для львів’ян з 1 січня. Зокрема, зросте абонплата за воду; буде спрощено ввезення, облік та розподіл гуманітарної допомоги; зросте мінімальна зарплата; підвищать оплату учасникам «Армії відновлення»; відкриють рух транспорту на вулиці Пимоненка та відновлять мостовий перехід у Великих Мостах через річку Рата.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 80 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 20 районах зосередження противника та по його 5 зенітно-ракетних комплексах. Уражено пункт управління, 2 артилерійські системи та ще 3 інші ворожі важливі цілі.

Протиповітряною обороною знищено 2 керовані авіаційні ракети Х-59 та 1 розвідувальний БпЛА ворога.

Уночі російські окупанти вчергове атакували Україну, застосувавши 46 БпЛА типу «Shahed-136/131». Силами протиповітряної оборони знищено 32 ударні дрони.

Читайте також: Зеленський провів Ставку. Говорили про виробництво озброєння. Акцентували увагу на плануванні наступного року та забезпеченні Сил оборони.

Та: «Мар’їнки вже немає», – Залужний про відхід ЗСУ з міста. «Це війна. І те, що ми зараз відійшли на околиці Мар’їнки, а в деяких місцях трохи далі, мені здається, що в цьому немає нічого такого, що могло б викликати суспільний резонанс. Марʼїнки вже немає».

А також: Перша група українських пілотів завершила базову підготовку до польотів на винищувачах F-16. Група була сформована з 6 досвідчених українських бойових пілотів.

Тема дня: Інтенсивна робота. Як Польща може сьогодні допомогти Україні на шляху до ЄС. У Львові відбулася дискусія «Сценарії майбутнього: очікування, побоювання та надії України та Польщі в процесі євроінтеграції у 2024 році» в межах XV форуму «Україна – Польща», ініційованого і підтриманого Міжнародним фондом «Відродження» в Україні та Фундацією Стефана Баторія в Польщі. До нього долучилася група польських експертів різних аналітичних центрів, фундацій, частина з яких безпосередньо причетна до формування політики Польщі в сферах європейської інтеграції та зовнішньої політики. Разом із українськими колегами вони обговорили: як нам дати собі раду з викликами, які попереду; як скористатися вікном можливостей, пов’язаним із політичними змінами в Польщі та приходом до влади нового коаліційного уряду Дональда Туска; як це позначається на українсько-польських відносинах і українській європейській інтеграції; що випливає з того, що Європейська Рада таки ухвалила рішення про початок переговорів про членство з Україною та Республікою Молдова; чого нам очікувати в найближчій перспективі, яким чином польсько-українські відносини можуть вплинути на це і наскільки ми можемо сподіватися на допомогу Польщі.

Ключові події:

1. Зміни у мобілізації. Де і як планують вручати повістки та їх види. Їх зможуть надсилати також в електронному форматі.

На цю ж тему:

2. Львівська агломерація: переваги й можливості для громад. Детальніше про те, які переваги матиме таке приєднання для громади у програмі Tvoemisto.tv «Тема тижня» пояснив депутат Львівської міськради та директор департаменту міської агломерації Юрій Лукашевський.

Читайте також: На вулицях столиці з’явились блокпости. У КМВА пояснили причину. Військові проводять навчання, аби підвищити рівень боєздатності та взаємодії всіх структур, залучених до оборони міста;

3. Підготовка до ремонту тунелю метро між Либідською і Деміївською коштуватиме понад 21 млн. Закупівля проведена без конкурсу. Роботи має виконати група компаній «Автострада».

Читайте також: Київ розірвав договір з «Київметробудом» про будівництво метро на Виноградар. Компанія має повернути столиці сплачений аванс;

4. На Київщині згоріла 127-річна церква. Храм був архітектурною пам’яткою.

Читайте також: Фонд держмайна продає пам’ятку архітектури в центрі Києва. Приміщення перебуває у занедбаному стані.

Та: У Львові планують реконструювати історичну будівлю. У ній облаштують елементи доступності для маломобільних груп населення;

5. У Львові розробили застосунок із колядками різних регіонів. У додатку також можна приміряти різдвяну маску ангела, пастуха, царя та інших персонажів з українського вертепу.

Читайте також: Синоптики зафіксували грудневий рекорд на Львівщині. Попередній рекорд максимальної температури фіксували у 2015 році.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!