Як нам реагувати на дії так званих польських фермерів та чому у Львові демонтують МАФи. Підсумки доби

1945 0
Нині 21 лютого та 728 доба героїчного протистояння російській агресії.

Акцент дня: Фото дня. 10-річний хлопчик підіймає у Львові прапор, який належав Герою Небесної Сотні. На Меморіалі Героїв Небесної Сотні у Львові десятирічний Богдан, який народився під час найтрагічніших подій Революції гідності, підняв прапор, який залишився від Андрія Дигдаловича.

На цю ж тему: Справи Майдану. ДБР повідомило про підозру Сівковичу.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 66 бойових зіткнень, найбільше на Мар’їнському та Авдіївському напрямках, відповідно 20 та 13. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 19 районах зосередження особового складу та 5 – по зенітно-ракетних комплексах противника. Уражено склад паливно-мастильних матеріалів та 12 ворожих артилерійських засоби.

За даними Повітряних сил ЗСУ, цієї ночі знищено керовану авіаційну ракету Х-59 на Полтавщині та 13 із 19-ти «Шахедів» у межах Харківської, Дніпропетровської, Запорізької та Донецької областей. Частина із шести не уражених ворожих БпЛА – не досягла своїх цілей.

Читайте також: До законопроєкту про мобілізацію подали понад 1000 правок. Для їх опрацювання знадобиться певний час.

Та: росія спробує розширити контроль за межі Авдіївки, але їм потрібен час на переоснащення – розвідка Британії. Наразі окупантам потрібен час на переоснащення і відпочинок.

Тема дня: Конфлікт на кордоні треба пережити. Давайте уникнемо взаємних образ. Події на українсько-польському кордоні – блокування поляками переходів, напади на зерновози – приголомшили українців. Ми вже звикли до надійного плеча сусіднього народу у часи російсько-української війни. Однак сьогодні вже зрозуміло, що проросійські впливи у польському суспільстві вирвалися на волю і загрожують зокрема шляхам постачання військової допомоги Україні. Як нам реагувати на дії так званих польських фермерів? Відповідь на це питання спробувала дати соціяльна антропологиня, дослідниця жіночої української міґрації в країнах ЕС, есеїстка, журналістка, кандидатка історичних наук Світлана Одинець.

На цю ж тему: Перекрили залізницю та висипали зерно. Польські фермери масово протестують і блокують кордон з Україною.

Ключові події:

1. ЄС виділив 75 млн євро на гуманітарну допомогу для України. Зокрема, йдеться про доступ до основних потреб, таких як притулок, послуги захисту, чиста вода, освіта та охорона здоров’я.

Читайте також: Україна повернула ще 11 дітей з росії та окупованих територій. Серед них 6 дівчаток та 5 хлопчиків;

2. Демонтаж 8 МАФів У Львові: підприємці обурюються, а місто говорить про відсутність дозволів. «Цікава ситуація в тому, що, якщо подивитися на вулицю, то там дуже багато МАФів, а вибрали чомусь вісім – чому саме їх? Нас обрали, бо ми через суд довели, що ми розташовані на землі міста. Ми дуже довго судилися, бо з нас незаконно вимагали оренду, а ми хочемо місту платити оренду, а місто заявило, що буде нас зносити. Ось наша позиція і вона дуже проста», – пояснив власник одного з МАФів, які хочуть демонтувати, Роман.

Читайте також: Біля Іподрому у Львові збудують житло. Забудовник профінансує перехоплювальний паркінг. Там будуть приміщення громадського призначення, підземний гараж, спортивний комплекс і тенісні корти.

Та: З’явилась петиція за збереження садиби Зеленських в Києві. Історичну будівлю поступово знищують;

3. У Львові планують списати демонтовану трамвайну колію на понад мільйон гривень. Контроль за виконанням цього процесу поклали на заступника міського голови з питань житлово-комунального господарства.

Читайте також: Кияни підтримали петицію з проханням дозволити проїзд у метро з тваринами. Згідно із встановленими нині правилами, у київському метро пасажири мають право безплатно перевозити лише птахів і дрібних тварин у клітках;

4. Студенти КНУ імені Шевченка звинувачують викладача у сексизмі і проросійській позиції. Микита Василенко є батьком української журналістки Соні Кошкіної.

Читайте також: У школі на Львівщині відкрили виставку, присвячену московській цариці. Організатори вирішили вшанувати поляків, які були московськими царями;

5. Монах зі Львівщини встановив рекорд України із жиму лежачи та зібрав понад 100 тис. грн на ЗСУ за добу. Це вже третій рекорд з пауерліфтингу, який встановив єромонах Макарій Дутка.

Читайте також: У Львові матчі «Шахтаря» відбуватимуться з глядачами. Дохід від продажу квитків клуб спрямує на ЗСУ.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!