Українець створив іграшку-конструктор із замками України. Фото

4278 0
У грудні в продаж мають надійти дитячі дерев’яні конструктори, які дозволять зібрати моделі основних замків України. Серед замків, які надійдуть у продаж – Луцький, Хотинський і Вежа Острога.
фото: Facebook-спільнота Архітектура України

фото: Facebook-спільнота Архітектура України

Автор ідеї архітектор зі Славути (Хмельницька область) В’ячеслав Соколовський. За його словами, ідея полягає в тому, що маючи, наприклад, комплекти «Луцьк» і «Хотин», можна буде побудувати і «Меджибіж» і «Кам’янець-Подільський».

Першим у продаж надійде саме «Луцький замок», який був готовий вже два роки тому. Існуватиме два варіанти – повний Луцький замок – в дерев’яній валізі, з буклетом – інструкцією та настільним планом для побудови, а також пробний економ-варіант в якому буде лише головна, В’їздна вежа в полотняному мішечку з інструкцією. Ціна повного набору вартуватиме 750-850 гривень, а економ-варіанту – 220-240 гривень. Перша партія повинна з’явитись до дня святого Миколая. Вага такого комплекту – 6 кг, а розмір в зібраному вигляді – 75 на 75 см. В комплекті йдуть 246 кубиків і 20 запасних.

  

«Наступним проектом буде Хотинська фортеця, з круглими вежами. І от маючи 2 набори - Луцький і Хотинський, з тих усіх кубиків можна буде побудувати більшість найвизначніших замків України. Буде видана спеціальна книжечка з історією і описом кожного з замків і детальною інструкцією по побудові. Думаю це будуть Кам'янець-Подільський і Білгород-Дністровський, а також Острозький, Меджибі́зький, Генуезький, Збаразький, Бережанський, і багато інших, а також історичні реконструкції тих замків, що зараз у руїнах, наприклад Чортківський, Хустський, Стрийський», - ділиться В’ячеслав Соколовський.

До комплекту входить дерев’яний чемодан 450:300:150, опис з історією замку та інструкція. Також пізніше має з’явитись й словничок архітектурних термінів. Продаж іграшок буде здійснюватись через мережу Інтернет.

За матеріалами: Facebook-спільнота Архітектура України, Історична правда, Архітектурні дерев'яні конструктори

 
Опублікувала Мар'яна Федина

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!