Україною курсуватимуть двоповерхові потяги Skoda: деталі

4780 0
"Укрзалізниця" хоче повернути в експлуатацію два двоповерхові чеські поїзди Skoda. Про це повідомив виконуючий обов’язки голови правління компанії Олександр Завгородній.
фото: economics.unian.ua

фото: economics.unian.ua

Публічне акціонерне товариство “Українська залізниця”, створене на базі Державної адміністрації залізничного транспорту України (“Укрзалізниця”), планує до 1 грудня цього року і до 1 березня 2016 повернути в експлуатацію два пасажирських двоповерхових поїзди чеської компанії Skoda, які на зараз не курсують.

Читайте також: Укрзалізниця змінила правила перевезень. 8 нововведень

"У нас є два електропоїзди Skoda, один буде запущений в експлуатацію до 1 грудня 2015 року, другий – до 1 березня 2016 року. Вони простояли півтора року, і за цей час, за нашими оцінками, кожен поїзд не приніс близько 320 000 000 гривень доходу від перевезення пасажирів“, – сказав Завгородній. За його словами, “Укрзалізниця” планує задіяти ці поїзди на маршрутах Полтава – Кременчук – Київ і Кременчук – Дніпропетровськ – Харків.

Він також повідомив, що раніше “Укрзалізниця” провела переговори з великими машинобудівними компаніями, які одними з світових лідерів у виробництві енергетичного устаткування і залізничного транспорту – Alstom, Siemens і Bombardier щодо перспектив їх співпраці з українською стороною з питань оновлення рухомого складу. Окрім того, переговори тривали і з Молдовою, яка хоче запустити поїзд між Кишиневом і Одесою, та з Білоруссю про запуск поїзда між Мінськом і Новоолексіївкою.

Читайте також: Як курсуватиме новий швидкісний потяг зі Львова до Чернівців. Фото

Нагадаємо, чеські електропоїзди Skoda раніше курсували на маршрутах із Сімферополя до Харкова і Донецька, пізніше планувалося їх призначити на маршрут Харків – Донецьк. У лютому 2014 року потяги передали до управління Південної залізниці.

Джерело: finance.ua, УНІАН

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!