Політична реклама

Українські вчені створили модель приладу, що боротиметься з буревіями

1802 0
Модель приладу для подолання руйнівної сили ураганів сконструювали в Рівненській малій академії наук учнівської молоді.

Про це інформує  ZIK.

Модель отримала призову оцінку на Всеукраїнській науковій конференції та на цьогорічній міжнародній конференції молодих учених у Голландії. Там одразу після презентації, яку провів вихованець академії, один з авторів розробки Борис Левковський, до нього підійшли представники США та запропонували надрукувати роботу в журналі, який видається при Сенаті США.

Винахід запатентовано відповідно до чинного в Україні законодавства.

«Цей пристрій працює в автономному режимі. Він збуджується або приводиться в рух ураганом і паралельно гасить цей ураган», – каже керівник групи розробників приладу, професор Рівненського державного гуманітарного університету Віктор Бернацький.

Модель складається з циліндра, в середині якого поміщено систему вентиляторів. Проходячи через них, сила вітру самознищується.

Розробники сподіваються, що їхній винахід, а особливо у світлі останніх подій у США, буде затребуваним.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!