Український фільм «Погані дороги» потрапив до довгого переліку кінопремії «Оскар»

1099 0
Чи вдасться йому потрапити до короткого переліку премії стане відомо 21 грудня 2021 року.
Фото: cinema.in.ua

Фото: cinema.in.ua

Український фільм «Погані дороги» потрапив у довгий лист кінопремії «Оскар». Він може поборотися за перемогу в номінації «Найкращий іноземний фільм». Інформує Уніан.

Читайте також: У Львові покажуть документальний фільм про Героя України Тараса Матвіїва

«Погані дороги» Наталки Ворожбит потрапив до довгого переліку кіно премії «Оскар». Чи вдасться йому потрапити до короткого переліку премії стане відомо 21 грудня 2021 року.

Міжнародна прем'єра фільму «Погані дороги» відбулася 3 вересня 2020 року на Венеціанському кінофестивалі в конкурсній програмі міжнародних критиків тижня, де стрічка не виграла, але отримала заохочувальну нагороду. В український прокат фільм вийшов 20 травня 2021 року.

 «Погані дороги» – екранізація однойменної п'єси 2017 року режисерки та сценаристки Наталії Ворожбит. Стрічка складається з п'яти різних новел, об'єднаних однак темою доріг.

Це п’ять історій про любов, ненависть, довіру, зраду і порушення особистих кордонів на фоні порушення кордонів державних.

Сюжет п'єси та фільму «Погані дороги» описує події що відбуваються з місцевими мешканцями та українськими військовими на Донбасі на фоні російсько-української війни. В основу сюжету п'єси та фільму лягли документальні історії занотовані Наталкою Ворожбит на сході України у 2015 році під-час збору матеріалу для фільму «Кіборги».

Нагадаємо у вересні український Оскарівський Комітет обрав стрічку, що представлятиме Україну на 94-й премії «Оскар» Американської академії кінематографічних мистецтв і наук у категорії «Міжнародний повнометражний фільм». Нею стала картина Наталки Ворожбит «Погані дороги» («Bad Roads»). Фільм від України цього року обирали 11 членів Українського Оскарівського комітету. Участь у національному відборі брали 5 фільмів, всі вони є створеними за державної підтримки.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!